I väntan på del 3

För alla er som missat dessa klassiker så måste ni se detta nu. För imorgon kommer antagligen den sjukligt efterlängtade del 3 av Kökstips. Den ska vara färdiginspelad och redigeras antagligen just i denna stund. Håll till godo med Kökstips!


Kökstips Husman


Kökstips Julbord

Internetlös jul

I år har hela julen firats helt utan internet eftersom det verkar lite lurigt att dra ut bredband till mina föräldrar för stackars Telia. Men detta har gått bra och jag kan inte påstå att jag lidit särskilt mycket.

Men nu är denna kristna högtid över för detta år och nu räknas dagarna ner för hela 2006. Firandet för nästa år kommer bli helt makalöst och förberedelserna är i full gång.

Jag tänkte redovisa julen här på något bra sätt, men känner att orken inte finns just nu. Ikväll blir det istället öl med brögänget! Så nästa år kommer kanske mitt riktiga julinlägg och jag kommer antagligen sno lite ideér av Moni som gjort 2006-listor över saker.


Men ha ett sjuklig gott nyår alla så ses vi 2007!


Såja

Så var det Fredag och sista jobbdagen för i år. Idag jobbas det på halvfart med drömmar om tomtar, paket och starkvinsglögg.

Och om jag hade varit Zombie och Elf på samma gång hade jag sett ut
såhär!


Krigszon

Iofs är väl detta ett rejält i-landsproblem men helvete vad jobbigt det är att röra sig på staden vid denna tidpunkt. Självklart ska jag vänta tills några dagar innan doppdagen innan jag beger mig ut för att ordna de sista klapparna. Klev av vid centralen igår runt 5 snåret och PANG!. Det var folk precis överallt, fick en bild om hur det hade sett ut om vi människor hade varit utrustade med klibbhänder så man kunde klättra på väggar och tak.
Men det var bara att stålsätta sig för verkar man mjuk eller har en viss tvekan i blicken är man förlorad i ett kick och värst är tamejfan "the old people".
"The old people" gör vad som helst för att komma före i köer, komma före över vägen, komma före att riva åt sig lite gratis julpapper och skulle nog bara kunna bli stoppad om någon en bit bort skriker att det finns gratis kaffe. Fick en sån tanke, att ställa en termos med kaffe i ett hörn och sedan ropa att det är gratis vilket borde resultera i att minst 70% av de äldre skulle flockas runt den gratis behållaren med Java.

Jag spände blicken rakt framåt, gick med bestämda steg mot varje mål jag hade, vek mig inte för nån och accepterade varje slag och knuff jag fick. Barnvagnar körde in i mina smalben, det trampades på mina tår och saliv och svett stänkte av stressade småbransmödrar.
Men jävlar i min lilla låda vad effektiv jag var, endast två utvalda affärer besöktes och mina bestyr var avklarade på mindre än 60 minuter. Jag njöt när jag sparkade av mig skorna hemma och kände att det var klart för i år. Nästa år ska jag handla mina klappar i november, fast så har jag iofs tänkt varje år.

Nu vänder det

Idag börjar tydligen vintersolståndet, så nu går vi varje dag mot ljusare tider igen! Låter ju helt utmärkt enligt min mening.
Fyra dagar kvar till Julaftonen sen är hysterin över för i år, även det låter bra i mina öron. Märkligt att allt låter så bra nu, men det känns som allt rullar min väg. Inte mycket att klaga över, jobbet går bra, boendet är helt ok, väntar för att se om min reservplats till Filmvetenskap räcker för att komma in, vilket vore aproligt.

Som jag skrev förut var helgen hur kul som helst och nu är det bara några dagar kvar innan Oslofolket kommer hemåt för att fira jul. Jädrar vad vi ska fira, med glögg, russin och nyårsfest som kommer bli den bästa på länge!

Igår var det folköl och Fredagen Den 13:e, del 1, vilket blev en fantastiskt bra kväll vilket till väldigt stor del berodde på sällskapet. Kan det vara helikoptrar i magen tro?
Mer folköl och b-filmer åt folket!

Läser att "Kanonkorvmannen" får fängelse, stackarn.

Helvete vilket osammanhängande inlägg, mycket dåligt gjort. Måste vara huvudspräng av all Wasabi.

4 julklappar till mig själv

Mitt i julruschen och paniken över att hitta klappar till nära och kära gjorde jag slag i saken och beställde 4 klappar till mig själv istället. Mycket duktigt Henke!

46229-96
Klapp Nr 1

46229-95
Klapp Nr 2

46229-94
Klapp Nr 3

46229-93
Klapp Nr 4

Blir en mysig julhelg med lite bra film.

Oxblod



Nu jävlar börjar jag bli oxblodsförbannad här. Nu höjs priserna på kollektivtrafiken här i vackra Stockholm och det verkar inte bli en dålig höjning heller. Nu ska det fanimej kännas att man lyxar till det och åker tunnelbana, ingen nöjesåkning här inte.
Ända upp emot 90 dinaler för en enkel resa! Är det 1 April idag? Tja, enligt vädret så skulle det väl kunna vara det och det verkar som vår mysiga regering inte bryr sig så mycket om väder och miljö eftersom det nu kommer bli billigare att åka bil än att ta tunnelbana.
Så nu om man besöker Stockholm och vill ta sig någonstans så kommer det kosta en mindre förmögenhet att åka kollektivt vilket för mig är helt jävla "out".


Detta måste kännas bra för alla som bor en bit utanför stan och inte åker så ofta. Måste kännas underbart för en barnfamilj att kanske göra en söndagsutflykt, säg till kanske Moderna ( som förut var gratis ), och då först kanske måste spendera några hundralappar för resa, sen inträde på det.

Så vill man åka lite tunnelbana så är det lika bra att betala straffavgiften för ett månadskort som kommer ligga på 620 kr.

Fan vad jag gillar det här! Känns bra i hela kroppen att kollektivtrafik nu även det kommer bli en klassfråga och att man satsar mycket för att få folk att åka miljövänligt. För nu kommer man ju absolut ta tunnelbana istället för bil om man ska någonstans! Jävla dumheter!


Oslo

Då var man hemkommen från en fantastisk helg i grannlandet Norge. En helg jag inte ville ta slut och jag blev igen påminnd varför jag saknar mina kamrater som bosatt sig där.
Fredagen spenderades på klubben Blå, där DJ Kutmaster Kurt spelade skivor så det stod härliga till och Kool Keith körde gammal HipHop, en riktigt bra kväll.
På lördagen var det lite vandring i några affärer men vi tröttnade snabbt och la oss framför film istället innan vi drog iväg mot fest hos Gävlefolk. Stannade där en sväng innan vi begav oss vidare mot nästa fest som var lite större. Där sjöngs det Singstar för fulla halsar och vi stannade där tills ölen var slut och vi traskade mot Amplifier, som var en väldigt trevlig rockklubb.

Ja, allt som allt var det en lyckad helg och jag skulle utan tvekan kunnat stanna några veckor till, men tyvärr skulle det åkas nattbus igårkväll. Anlände till Stockholm kvart i sex imorse och fick vänta till halv åtta på centralen innan jag åkte till arbeit. Måste erkänna att jag är sliten idag, huvudet fungerar inte som det ska och jag tror inte att jag fick i mig så många sömntimmar ombord på bussen. Antar att soffan kommer slita ner mig och söva mig när jag kommer hem ikväll, men det känns ändå jävligt bra nu för det är bara den här veckan kvar sen blir det lite ledighet. Ska bli förbannat skönt.

"Barnen plockar smultron"

               FREDAG!


Så var fredagen här, gamla godingar spelas på hög volym och jag är glad. Idag bär det av till Oslo och det känns hur jävla bra som helst!
Igår höjdes torsdagen upp till även det en kanondag med hjälp av öl, bio och trevligt sällskap. Det var Science of Sleep som beskådades och jäklar i min själ vilken film det var. Var längesen jag såg en så bra film och jag log när jag gick hemåt. Effekterna i filmen var så otroligt charmiga och vackra och skådespeleriet var mästerligt. Han lyckades igen den där finurlige Michel Gondry.

Så idag klockan fem flyger jag iväg till kontinenten, landar vid 18 och hoppas att ölen står kalla då. Hiphop konsert väntar senare på kvällen med DJ Kool Keith och det ska bli spännande.

Ja, vad mer ska jag säga, det rullar på nu.


Lucia och Sotarmössor

Idag är det Lucia och imorse var det frukost tillsammans med Luciatåget på Tv. Ingen julkänsla alls infann sig.
Idag kom ett Luciatåg på jobbet och sjöng för oss. Ingen julkänsla alls infann sig.

Det jag däremot funderar på idag är varför svarta "Sotarmössor" känns så förbaskat hårda. Lägg till en man som ser lite sliten ut i ansiktet, gärna lite rödblommigt nerkyld, ett par jeans som är ljusa och nötta och så den självklara svarta sotarmössan tajt sittandes på skallen.
Jag satt mittemot en sådan man igår på tunnelbanan och jag blir lite rädd. Det måste vara mössan som gör det, eftersom andra män i ljusa, nötta jeans inte alls känns lika tuffa och hårda. Men så fort sotarmössan sitter på plats tror jag att han vilken sekund som helst ska skrika och slå mig i ansiktet. Att han verkligen har levt "det hårda livet". Så här ser en perfekt "sotarmösse-man ut":


* Svart sotarmössa med uppvikt kant. Måste sitta så tajt det bara går runt knoppen.


* Ljusa jeans, kanske Lee, som är nötta och ser ut att ha varit igång ett tag utan tvätt.


* Lite skäggstubb, eller absolut helst en sk munkorg.


* En guld eller silverkedja, gärna ganska bred.

* En flanellskjorta, rutig. Gärna röd.

Egentligen kanske jag bara beskrev en stockholms-snickare nu. Men jag tycker den stilen osar slagsmål och jag skulle verkligen inte hälla öl i nacken på någon som såg ut så.


Sittdusch, Del 2

Så var det dags för en ny duschmetod. Igårkväll klev jag in i badrummet med en bestämd plan, jag visste innan vilken metod jag skulle använda. Det skulle bli duschmetod 2, som kallas "Chuck Norris".

"Chuck Norris" är lite mer ansträngande och det krävs mer smidighet och vighet för att inte sträcka eller skada sig. Kortfattat så kliver man in i badrummet, drar för draperiet, sedan ställer man sig bredbent över toalettstolen. Detta kan kännas lite blottande och obekvämt och ska jag vara ärlig fann jag ingen som helst njutning i att duscha på detta vis. Det var ansträngande och besvärligt och hela upplevelsen kändes jobbig. Kändes som jag lika väl kunde ha stått på Kumla Anstalten och blivit avspolad med en slang.

Jag kan förstå fördelen med "Chuck Norris" om man kommer hem dyngrak från en ölkväll och behöver extra stöd i duschen. Då kan man använda denna metod, vrida på duschen och stödja händerna på väggen framför sig för att på så sätt förhindra en ack så lätt incident som att slå ut framtänderna på tvålkoppen.

Som sagt behöver "Chuck Norris" en ganska bra muskelstyrka i lår och vill man duscha länge så behöver man nog brottarben. Jag fick efter bara en liten stund skakningar från knä och upp klev nog ur duschen i rättan stund innan jag ådrog mig en miniskelskada.
Nä, "Chuck Norris"-metoden gjorde mig inte lycklig och lämnade massor kvar att önska av en tillfredställande dusch.
Betyg: 1 duchmunstycke av 5 möjliga pga av fördelen med fylledusch.


Sittdusch, Del 1.

Så var duschen invigd.

Det var lite trevande och nervöst jag vred igång duschen för första gången, hade inte planerat hur jag skulle gå tillväga så här på premiärduschen utan tänkte helt enkelt "freestyla" min kroppstvättning. 
Det oerhört vackra duschdraperiet drogs för och jag vred igång maskineriet. Det rann sakta ut lite kallvatten ur munstycket, trycket i duschen är under all kritik och jag vred en herrans massa varv innan vattnet blev någorlunda varmt och föll som ett vackert vattenfall ner över toalettstolen som fungerade som en stor sten i en bäck, vilket gjorde att det blev ett vackert porlande inne i badrummet. 

Till min stora förvåning fanns det ganska gott om utrymme till höger om toaletten där jag snabbt klev in. Det kändes bra att inte behöva sitta ner som ett fån och hälla vatten över sig utan nu fanns det tillochmed plats för några små danssteg till min duschsång. Jag ska ju inte överdriva och säga att  det är bekvämt, man kan absolut inte göra några häftiga arm- eller benrörelser om man vill slippa gipsa sig. Min vänstra stortå fick sig en törn när jag impulsivt kastade mig efter toapapperet som jag dumdristigt lämnat oskyddat. Tåskadan var förgäves och jag fick se papperet luckras upp och skrynklas ihop och jag insåg att en uppfinning är på plats. Ska därför försöka tillverka en slags plastbehållare att lägga rullen i, kanske med en dragkedja? För jag tror risken att rullen glöms kvar innanför duschdraperiet är stor och det känns som ett svek mot dom små gulliga ekorrorarna och lammen som gör sånt besvär att marknadsföra det vackra toapapperet.


Allt som allt var det med en positiv känsla jag klämde mig ut från badrummet. Jag hade trott att detta skulle vara en hemsk upplevelse, nästan i samma klass som att se "Hotet" av Kjell Sundvall. Men som sagt, några små modifieringar så kan detta bli bra. Nu ska jag bara testa lite nya varianter av utförande. Denna gång testade jag alltså varianten " Ståendes till Höger". Betyg? 4 vackra duschmunstycken.


Bra film

Om man gillar film så kan man spana in dessa parvlar. Gör mycket bra saker plus att dom är snälla.

Anarchy Design.

Helg

Eftersom vi ej har något datadon i vårt nya boende så kommer här en liten sammanfattning av helgens bestyr och äventyr.

Fredag:

Fredagens arbetsdag var tung, hade ej fått mycket sömn i mig och jag ramlade ner i soffan efter att ha varit på det gröna apoteket för inhandling av pilsner. Det var planerat att Kalle och Daniel skulle komma och bruka lite pilsner men de ringde och styrde av. Men som tur var tyckte Cia att vi skulle öla och hon kom över senare på kvällen och hade med sig presenter! Jag fick en tokfin Uckulele med palmer på samt en fin t-shirt. Röris fick Bounty eftersom jag skvallrat att han gillar cocos.
Sen drack vi öl, med målet att vi skulle spana in "Landet", vilket är en bar som ligger nästan runt knuten från oss. Det ska tydligen vara ett hippt ställe och på fredagkväll var det indie som gällde, så det lät väldigt lovande. Men på något märkligt sätt rann tiden iväg under bra samtal om rymden, månvatten och andra viktiga saker och vips så hade uret passerat fyra strecket och vi var tre timmar försenad.

Lördag:

Vaknade yr och trött. Vad var klockan? Snickar´n ringde och sa att han och Pontus kommer för att hämta lite skit. Vi följde med ut till FarstaStrand för att julshoppa men det var hysteriskt med folk som trängdes så vi drack kaffe och åkte hem.
På kvällen hade jag, Röris och Snickar´n sista måltiden tillsammans. Antagligen kommer vi äta många mer måltider tillsammans, men detta va för att fira av Poppelgården. Japansk buffé intogs och vi blev asmätta. Sen var det Casion som gällde. Det är en mycket märklig plats, tyst och tråkigt, stela människor och egentligen inte roligt alls. Vi hade bestämt att bara spela lite enarmad bandit och det började direkt att Snickar´n, som ofta har matjord i byxfickorna vann massa pengar. Jag spelade upp min pengagräns direkt och riktade istället in mig på att förtära pilsner.
När kvällen började lida mot sitt slut, alldeles för tidigt enligt min mening, så åkte vi hemåt. Kom precis hem för att se en raket på Tv som for tvärs över himlen. 18 minuter från florida till Stockholm är en bra tid och jag satt och spejade ut genom fönstret men kunde ej se Fuglesangs rymdskepp.

Söndag:

En donar dag. Vi pockade och städade och börjar nu få en ganska hyfsad ordning, måste bara hitta nåt bra sätt att förvara mina kläder som just nu ligger i väskor. På kvällen blev det Bond på bio. Introt var fint samt att Chris Cornells bondlåt är helt ok. Filmen var väl sådär, jag gillar inte bond men den här var iallafall lite charmig.

Idag är det måndag och jag är trött.


Phew.

Herrejävlar vilken kväll det var igår. Som äldre människor och militärer brukar säga, " det som inte dödar, det härdar".
Igår skulle vi köra ut allt från lägenhet, städa och sedan lämna Poppelgården för alltid. Igår var det "Dagen".
När jag kom hem hade Snickar´n börjat plocka duktigt, så vi körde direkt igång med toalettstäd och damsugning. Sen blev det en fin paus med Tv fram tills Röris skulle komma hem. Han kom lite efter 22 och vi visste då att det skulle bli en sen jävla natt. Det skulle bäras ut grejer och det fanns ingen tid för slöande så vi drog en djup suck och tog tag i skiten.
Röris trodde stenhårt på att allt vi hade kvar i lägenheten skulle gå in i ett lass i hans lilla buss, men efter att vi tagit ner en tredjedel var bussjäveln full. Det var bara att köra iväg ett lass till Borrvägen medans Snickar´n stannade och städade.
Ja, egentligen behöver jag ju inte skriva allt eftersom de flesta vet väl hur en flytt går till. Man plockar ner saker, bär ut dem i en bil, kör bilen till önskad destination där man sedan plockar ur sakerna ur bilen och bär in dem.
Ja, så höll vi på i några timmar. I spöregn klockan 23.30 på en torsdag var det inte så kul att hålla på så, Snickar´n började ledsna. Han ställde sig ibland i ett hörn och såg på allt med tomma ögon, gnällde över hunger och sömnighet. Men runt 01.00 var det tomt i Poppelgården, förutom att vi upptäckte att lamporna satt kvar i taket så jag fick agera stege på Röris. Kändes lustigt att stå på alla fyra på golvet medans Röris stod och balanserade på min rygg och skruvade för glada dagar, medans mina knän skrek av ilska.


Ja, ni kan ju tro att vi mådde gott när vi burit upp allt i Borris. (Borris är mitt och Röris nya hem). Klockan var då 02.10 och Röris drog iväg och köpte burgare medans jag och Snickar´n pustade ut i soffan. Snickar´n hade tidigare på dagen frågat lite försynt om han fick sova hos oss, eftersom han ändå skulle ha alla grejer i vår buss, men innerst inne tror jag att han inte ville sova själv i Poppelgården.

Så efter att jag och Snickar´n krupit ner i soffan somnade vi nog in runt 03.00 och klockan ringde 06.30, känner mig fantastiskt sliten idag. Men ikväll kommer jag iallafall hem utan att behöva flytta, ikväll ska det bara packas upp och donas. Fan va skönt.


Förvånad?

Nu tycker jag nästan lite synd om karln. Han var så nära, nosade på världsrymden, hade pengarna i fickan så att säga. Undra hur det känns, att sitta och lyssna på nedräkningen som han väntat hela sitt liv på och med några minuter kvar tills start få höra "avbryt". Eller jag tror dom ropade ut i högtalare " Vi blåser av! ".

Men, han får ju bara vänta någon dag. Han ska ju liksom upp dit och för min del får han gärna dra iväg på söndagmorgon för då ska jag sitta där och se starten. Men jag har min aningar, jag har en magkänsla att Fuglesang aldrig får komma upp till E.T och dom andra tjommarna. För hans skull hoppas jag solen skiner på söndagmmorgon så han får fin utsikt när raketen flyger iväg, men för mitt eget välbefinnande så skulle jag må lite om resan aldrig blev av. Jag vet, det kanske är fult tänkt men fruktansvärt tragikomiskt.

Friska fläktar

Nu börjar det se bättre ut. Igår körde vi in lite grejer i vårat nya, mysiga krypin. När dörren slogs upp till det nya hemmet så drog jag verkligen en lättnadens suck! Det var mycket bättre än jag trott. Tror det kan bli helt ok, det enda är ju det lilla lilla badrummet som kräver lite övning innan man behärskar att duscha. Men jag ska ha ett litet dusch-träningsläger i helgen så jag bemästrar sittduschning till fullo.

Så ikväll ska det sista köras dit, sen blir det tokstädning av Poppelgården innan vi lämnar den för gott. Kommer bli lite vemodigt att inte kunna skrämma folk med berättelser om den galna grannen RattMaja eller höra Valdemar dunka runt i rustning klockan sent på natten medans han över med sina karatepinnar. Med det är bara att hålla tummarna att några av våra nya grannar är tokiga, vi har ju iallafall Sebbe i grannhuset så det ska bli grymt roligt. Kan jag och Röris sitta barnvakt åt hans lilla Tilly. Eller bara gå dit och använda hans Monster-Tv.
 
Eftersom Fulgesang drar till rymden inatt så blir vi kanske inte att följa uppskjutningen. Vi funderade lite på att kliva upp halv fyra inatt, göra lite oboj och se raketen lämna jorden. Men vi får se, annars blir det nog någon slags hyllning imorgonkväll. Får se om jag och Röris klär oss i folie och bygger någon slags antenn så vi kan chatta lite med Fuglesang därute.




Det var ju en jävlig dag

Ibland går allt snett och man finner sig mäkta förbannad och trött. Igår var jag på toppenhumör under dagen, ganska pigg och allt kändes som gröna ängar och solsken. Jag hade planerat en tripp till Oslo under helgen, eftersom då skulle antagligen flytten vara klar och jag känner att lite semester vore inte fel nu. I måndags hittade jag en perfekt flygbiljett, som skulle avgå runt 21 på fredagen och kostade dryga 300 pengar. Bokade inte då, utan tänkte vänta bara lite till för att se att helgen skulle bli så ledig som jag hoppats på, men tro inte på fan att under den tiden jag väntade höjdes priset på biljetten till runt 800 pengar. Blev så jävla besviken och arg, håller på bläddrar bland mina stora buntar med pengar men finner att jag ej kommer ha råd. Vet ju inte alls hur det blir med hyra och sånt när vi flyttar. Den enda möjligheten att komma till Oslo nu är ett tåg som är ganska billigt, men det avgår mitt på dagen på fredag och jag har inga möjligheter att vara ledig. Så snabbt sprack den helgdrömmen. Jag som saknar mina kamrater så mycket nu.

Det andra som pajade min dag igår var att igårkväll var det bestämt att jag skulle ha en jobbintervju över telefon om jobb i Barcelona. Kom hem från jobb, satte mig och skrev lite frågor och började förbereda mig. Väntade. Väntade. Väntade. Ingen ringde. Kuken.

Sen nästa paj, har fortfarande inga uppgifter om inflyttning i lägenhet. Imorgon är sista dagen vi kan bo kvar och det börjar bli lite panik, men det verkar som det bara är jag som bryr mig. När ska allt bara bli klart så man kan tänka på något annat?

Vi fortsätter väl i samma spår då. Jag har ju sett framemot Mr Fuglesangs rymdresa, men upptäckte igårkväll att jag helt räknat fel. Har hela tiden trott att raketen skulle åka ut i världsrymden natten mot lördag. Men icke sa nicke, raketen brassar iväg natten mot fredag. Jag som planerat en helkväll på fredag med öl och rymdkläder. Nu blev den kvällen också paj. Jeeeeeaj, som Flanders barn skulle ha sagt.

Så nu är det bittert men det är bara att hålla humöret uppe. Får köpa folköl ikväll, kanske beställa tid för tatuering och känna att jag egentligen har det bra. Nu sitter jag på jobbet och vi lyssnar på Weezer, ska precis börja sortera post, har sparat ut en rymdmustach i Fuglesangs ära och idag tänker jag ta det väldigt piano.
Men fortfarande biter det i magen eftersom jag ännu en gång misslyckats med att åka till Oslo. Jag är en dålig människa som Röris skulle ha sagt.

Flyttrapport

Hysteriskt tråkigt att flytta. Packa grejer, hela lägenheten ser ut som skit, vi sitter i brassestolar och ser på tv, äter frukost på golvet i köket, jag sover på ett liggunderlag. Nu vill jag att det här ska vara klart.

I lördags körde jag och Röris hem det mesta av våra grejet, vi tänker packa en varsin väska med kläder och ta med oss till Hägersten, nu blir det spartanskt levende. Helgen var ganska dryg, jag var lite krasslig, fredagen spenderades genom städ och packning. Tidigt på lördagmorgon var vi uppe igen, sen kom moråfar med stort jävla släp som allt skulle in i. Sen iväg med det. Sen komma hem och packa ur allt ur släpet. Puh. Tur att lördagen fick avslutas med öl och trevligt sällskap.

Nu ska jag och Snickar´n gå och panta våra balkong. Inte balkongen alltså, utan allt som ligger på den. Vetefan vart alla ölflaskor kommer ifrån. Sen ska jag skrapa en trisslott, jag kanske är miljonär.

Omställning für Alles

46229-92
Tyvärr är det ju inte bara vi som får oss en omställning. Imorse när jag kom upp låg Katten mitt på vardagsrumsgolvet, såg på mig sorgsna ögon full av förvirring. Antar att Katten tänkt lägga sig i soffan, nu finns ju för böveln inget kvar.
Försökte förklara att vi ska flytta, Poppelgården blir ett minne blott, men inget verkade gå in i Kattens runda lilla huvud. Sa att den kommer få ett fint hem i Trånkan, men även jag tvivlar lite på detta. Är lite orolig att Snickar´n och E kommer att glömma Katten eftersom dom redan börjat prata om att skaffa ett annat husdjur. Är lite rädd att jag kommer springa på Katten i Trånkans Centrum någon lördagnatt, full och jävlig, sluddrandes om att den rymt, för att sedan ragla iväg mot någon gränd där TVC ( Trånkans Vatos Catos ) väntar. Vill verkligen inte att den ska hamna i fel kretsar, har sett så många som hamnat snett och åkt ner i både våld-och kattmynta-träsket.
Nä, måste nog höra med Snickar´n att Katten får ett bra hem, annars får den hänga på till Telefonplan.

Shake n´Bake

Last Friday

Så. Nu har fredag övergått till Lördag och jag och Röris har tillbringat vår sista fredag i Poppelgården. Vi har plockat och donat, burit möbler och försökt röjt upp lite. ( Gör gärna detta när inte är full av snor och feber).
Våran andra sambo Snickar´n passade ju lämpligt på att sticka härifrån under den stora flytthelgen, ganska fult tycker vi och sätter armarna i kors över bröstet. Men men, tappra tog vi tag i skiten och började vika flyttkartonger. Här kommer en liten bildsammanfattning:

46229-87
Röris vek stora kartonger vi packade i. Det fick plats massor i dem. Bra kartongskit.

46229-91
Jag tog tillfället i akt att gömma mig i kartongen.

46229-86
Det var hur fint som helst i kartongen och jag fick fina minnen från min tid som kartongbalett-dansare. Funderar på göra en " Ägget-Reborn", kan det vara nåt Elsa? Är det fortfarande på tapeten att syssla med kartonbalett, eller är det lite som Pogs och Hockeybilder? Gammalt?

46229-89
Vardagsrummet börjar få mindre med saker. På tv var det Idol. Markus vann.

46229-85
När vi bestämde oss för att vi var klara för kvällen åkte vi på matjakt. Vi tänkte en fin kina-take-away, åkte dit men kinatanten hade stängt köket. Fäck. Vi åkte vidare, ner på söder, allt var stängt. Fäck igen. Men, då går Lionel Richie över gatan och vi blev på bättre humör. Åkte till Max och tog med oss på tok för mycket mat hem. Jag åt så mycket veg.burgare att jag såg ut som en kines efteråt. Konstigt.

46229-90
Eftter maten öppnades den. Flaskan som stått på en hylla i 2,5 år. Röris beryktade "El Che". Hörde att Robert Langdon börjat leta efter den så fort han hittat den heliga graalen. Men ikväll poppades korken, det var ju ändå våran sista fredag i Poppelgården, PLUS Röris födelsedag!
Vinet innuti "El Che" var tyvärr ganska blaskigt. Synd på en fin flaska, men antar att vinet blivit lika urtvättat som hans bild.

Sen var det slut på bilder för ikväll. Medans vinet rann i våra strupar såg vi på
Talladega Nights. Herre min Gud vilken aprolig film! Jag skrek av skratt ibland och det är absolut den roligaste filmen jag sett på länge! Länge leve Will Ferrell och Sacha Baron Cohen. Sacha var helt jävla underbar som fransos! Se den! Do it! Do it!

Nä, nu ska jag sova, upp aptidigt imorgon och bära mer skit. Sov gott.

Shake n´Bake

Så var det dags

Idag ska det packas, skruvas isär möbler, stuvas och donas. Imorgon ska nämligen det mesta från Poppelgården lämna denna fantastiska lägenhet. Kan inte förstå att ett år så snabbt passerat och att det är dags att lämna tillbaka vårt boende.

Det kommer bli ett nytt liv. Våran magiska trio splittras, Snickar´n bosätter sig i Trånkan medans jag och Röris ska bråka på 27 kvm. Inflyttning i våran lilla stuga sker nästa onsdag, så vi ska rå om Poppelgården några sista dagar, även om vi ej kommer ha några möbler här.

Men nu är det bara att peppa. En ny era börjar nu, vad som helst kan hända och det känns ganska bra i magen även om lite nervöst. För hade vi haft den här lägenheten ett år till hade det varit lätt att fastna i samma hjulspår. Nu finns det spelrum för äventyr, vem vet vad som händer. Dags att släppa kontrollen.