The Daily Show

...har gjort ett roligt inslag om socialismsveriges hot mot Amerika.

Del 1.

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

Del 2.

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

/Hank

Hjärnsläpp

Idag hände något tokigt.
Jag ska precis lämna över ett paket och få en påskrift för detta. Jag använder en standardfras för de personer jag inte känner igen och inte kan namnet på.
Jag säger;
-Då ska vi se, hur var ditt namn?

När jag idag räckte över det lilla paket och precis ska till att dra av min fras kopplar hjärnan fel. Istället för min standardfras kommer en konstig mening ur min mun.
- Ursäkta, var är säcken?

Kvinnan som ska ha paketet tittar på mig. Det hinner bara gå en sekund innan jag rättar till det och frågar om hennes namn istället. Jag låtsas som att inget hänt, att jag aldrig frågat henne om var säcken är.

Tokiga hjärna.

/Hank

Studier

Idag har vi fått ut instuderingsuppgifter som kommer att leda till en tenta om en vecka.

En fråga lyder: Varför arbetar folk?

Det är väldigt intressant då det är en fråga jag ställt mig själv varje dag sedan jag slutade suga på mammas tutte (straffspark?).

Hittar jag ett vettigt svar lovar jag att återkomma.

Btw. Bra hökdag.

Hök 1. Martin Soneby. Kl 1155 vid gamla stan. Skinnjacka.

Hök 2. DJ Sleepy. Kl 1300. Skrapan. Röd glansig jacka av collegemodell.

Hök 3. MTV-Shirre. kl1330. Skrapan. Fula kläder.

Hök 4 och 5. Erik och Mackan. Kl1625. Odenplans T-bana. Tjocka.

//Johansomfan

Hopper

Utanför mitt köksfönster står han. Hopper.
Jag kallar honom det, efter Dennis såklart.

Jag susar ner för backar, växlar ner och trampar, glider förbi spårvagnar. Håret fladdrar i vinden....eller, skägger fladdrar i vinden och jag är kungen över den här stan. Tjenare Kungen.

Kanske jag ska ta Hopper ner till Centralen för en kaffe och försöka Höka lite?



/Hank

Speedbag

Jag sitter och försöker förmedla en historia. Konsten att blanda ihop ord till meningar känns mig för tillfället helt övermäktig. Råmaterialet jag sitter på handlar om coolt nörderi innefattande en far som på senare tid börjat intressera sig väldigt mycket för speedbags. För er chipsmongon som inte vet nåt kan jag berätta att en speedbag är en boxboll som ser ut som ett päron.

Skit samma. Jag dödar nu min darling och ger er dagens hökar. Samt gårdagens hök som jag vet inte räknas.

Hök 1. Thomas Ljungman. Han som spelar Patrik i Patrik 1,5 och pojke på glid i De halvt dolda. Röd gubbkeps och cigarett. Kl 1330 på Götgatsbacken.

Hök 2. Maria Andersson från Sahara Hotnights. Bakom de stora mörka glasögonen berättade hennes blick att hon ville ha mig. Bergsunds Strand kl 1515.

Hök utom tävlan. Pekka Heino. Bukowskis. Lördag kl 1130.

//Johansomfan uppfinner hjulet



Pilbågemannen

Igår såg jag en märklig man. 
Vi hade satt oss på kyrkogården vid Redbergsplatsen för att smaka det sista på eftermiddagens solstrålar då en svartklädd man marscherade in på gräsplätten.
Han är iklädd svarta armébyxor, kängor, svart kavaj och svart skjorta, samt besitter någon slags kortklippt mohikanfrisyr.
Vi la märke till honom när han började buffla runt med kartong, i vilken han stoppade ner någon slags fleecefilt. Han ställde upp kartongen mot en buske och klev med bestämda steg iväg en bit ifrån den. Där plockar han upp en pilbåge. Ingen liten sugploppsbåge, utan en riktig jävla mördarmaskin.

Han spänner bågen och skjuter iväg en pil mot kartongen. Det smäller till och jag hinner inte ens se pilen utan hör att det rasslar till bakom busken. Han skjuter alltså igenom kartogen, igenom busken och rakt ut på cykelbanan som går där. En pil till smäller till och fastnar i kartongen. En pil till svischar till och klongar mot en gravsten några meter bakom busken.
Pilbågemannen är helt jävla tokig tänker vi.

När han avfyrat sina pilar, marscherar han verkligen fram och letar på dem, sen tillbaka till skjutposition och drämmer iväg några omgångar till.
Jag sitter på helspänn 30 meter bort och bara väntar på att han ska ladda pilbågen och gå lös i parken där vi sitter. Lasermannen i pilbågeform. Jävligt obehagligt.

Han dundrar iväg några pilar till, innan han packar ner sin båge, vilket får mig att andas ut. Men innan han går tar han en pil, tittar på den och trycker sedan ner den i backen framför busken. Som en gravpinne.
Han tar på sig sin kavaj, tar kartongen under armen och går med raka steg iväg ut från kyrkogården. 
Jag väntar och lyssnar om han tänker spåra ute på gatan istället. Ställa sig och skjuta pilar genom fönstret på spårvagnar men inte ett ljud hörs. 
Han är nog snart hemma tänker jag. Hemma och putsar sin pilbåge, lyssnar på klassisk musik och tittar på Singing Bee. 



/Hank


Lampan

Imorse när jag kom upp i vardagsrummet fick jag känslan av att det var dags att byta lampa i fönstret. Klockan var 05:50, ( ja, jag vet, smått märkligt att stiga upp så tidigt en lördg ), så det var fortfarande lite mörkt ute vilket gjorde vår lampa extra påtaglig. 
Vi har behållit den upp för att den gav sådant fint ljus, men nu kanske vi måste tänka om. Det fina ljuset kanske endast ska finnas där en viss årstid och jag kan tänka mig att detta sticker i ögonen på våra grannar.



För behåller man sin adventsstjärna i fönstret för länge så är man en tok. Det är så det är.
Folk som går förbi tittar upp och ser stjärnan;

- Men titta Olle, en adventsstjärna i April!
- Ja, Suck, verkar bo knarkare alla hus nuförtiden.

Men nu känner jag att ett lampbyte måste ske. För det är tamejfan vår nu.

/Hank



Stackars Lasse

Så det blev en fällande dom för piraterna idag. 
Jag varken orkar eller vill skriva nåt om det, men det roligaste idag var att Lasse Lindh i en intervju med DN säger att fildelning suger. Han tycker verkligen att han påverkats av fildelning, då ingen köper skivor längre. 

Borde inte stackars Lasse undra om det inte beror på något annat än fildelning i frågan om hans krassa skivförsäljning?

/Hank

Längtan

Ibland dyker det upp saker som får mig att längta något så fruktansvärt. 

Just nu är det en film som rycker i min begärnerv och jag har nu sett dess trailer runt 5 gånger och det konstiga är att jag aldrig tröttnar. Jag klickar en gång till och ser vad jag tror kommer bli en fantastisk filmupplevelse.

Titta ni också vettja!



För övrigt har jag köpt en cykel. Men mer om det imorgon!

/Hank

Bahnhof

Idag berättar Ekot om Bahnhof som varken kan eller tänker lämna ut sina kunders IP:nummer.

Jag har tecknat bredbandsabbonemang hos Bahnhof. Tack vare detta tycker jag att jag kan ge mig själv rätten att skriva:

Johansomfan - IPRED 1-0.

Fotnot: Jag tycker inte att det är en mänsklig rättighet med gratis musik och film. Jag tycker däremot att det är sjukt jävla idiotiskt att lämna över polisens arbete till privata aktörer. Faktum är att denna utveckling får mig att kräkas i munnen.

Dagens Hök:

Peter Gardiner. Coola briller och kompis med barnvagn. Kl 1310. Götgatan.

//Johansomfan

Hökar

Jag vill börja med att säga att min intention med denna braksuccé till lek Dagen Hök inte var att den fullständigt skulle ta över bloggen.

Men då inget annat läsvärt hänt i mitt liv publicerar jag härmed Dagens Hökar:

Ann Petrén.
Röd Kappa. Kl 1800 vid Skogskyrkogårdens T-banestation.

Jakob Eriksson . Med kvinna och barnvagn. Kl 2000 på Götgatan.

//Johansomfan tycker inte att det är kul att vara så här jävla överlägsen

Hök!

En av de två unga, blonda tjejerna i filmen "De ofrivilliga" hökades igår vid Brunnsparken runt 18-snåret. Jag tycker detta är en fullgod hök vilket ger mig ett poäng.


För övrigt hökade J Glenn Hysén på Centralen idag.

/Hank

Dagens Hök

Kära läsare!

Låt mig presentera Dagens (Dubbel)Hök:

Måns Herngren hand-i-hand med Kajsa Bergqvist på Medborgarplatsen kl 13.10.

Jag lär erkänna att det känns lite snopet att det var jag som hökade detta fina exemplar då vi alla vet att det är Hanky som tänker okristliga tankar om Kajsa. Eller Kajsa Kavat som Hank benämner henne när han vill spela på någon sorts uppdiktad exklusivitet.

//Johansomfan



Misstag

Titta här. 


Så lika va?
Det tyckte jag med inatt när jag kom efter att ha firat den långa tiden som gått sedan Jesus tvättade fötterna på sina lärljungar.
I allal fall, så står dessa tuber bredvid varandra i badrummet. Så dumt. För igår smetade jag på Pure Zone, en ansiktstvätt, på tandborsten istället för Colgate. 
Fruktansvärt äckligt och smaken ligger än idag kvar i min mun.

Nu ska jag ut i solen och äta en glass i minne av Jesus sista kalas på Golgata.

/Hank

Ps.
Så fruktansvärt nära en hök igår. En man i baren som var en klockren blandning av Joe Labero och Joey Tempest. Så fruktansvärt obehaglig blandning. Får jag poäng för den?

Hate to say I told you so

Jag har alltid ställt mig en smula skeptisk till alternativa behandlingsmetoder. Då jag inte spar på krutet brukar jag utbrista "KVACKSALVERI" när ämnet kommer på tal.

Således var jag heller inte först i raden att springa och köpa en spikmatta.

I dagens Metro läser jag en notis där neurologen Martin Ingvar från KI uttalar sig om att det faktiskt inte finns några bevis för spikmattans förträflighet. Utan att jag läser alltför mycket mellan raderna skulle jag vilja hävda att hans poäng är: "Det finns inget som säger att det är varken bra eller dåligt. Det är ju lite kul att dom håller på".

//Johansomfan smålog stort imorse

Höken


Jag är helt med på Johans nya tävling här på bloggen. Hans underskattning av mig kommer stå honom dyrt, men jag känner ändå att det finns några saker att ta upp såhär på premiärdagen av Dagens Hök.

Jag känner ett visst övertag för Johan redan från start. Det är bara att inse att Stockholm är en bättre stad att se kändisar än Göteborg. Fast iofs såg jag inte en jävel förra helgen förutom en programledare för Lilla Sportspegeln, medan Johan snabbt uppmärksammade Johan Wideberg i systemetkön.
Men, jag ska göra mitt bästa här i spårvagnstan. Spärra upp mina ögon och hela påskhelgen kommer bli en hökfest utan dess like. 
Lite synd är det att Johan kommer på den här idén några dagar efter att jag både utbytt några ord med Kitty Jutbring samt suttit bordsgranna med fotbollsikonen Anders Svensson.
Fast jag avsäger mig pluspoäng för dessa hökar och droppar i lite fuktande ögonvätska på pupillerna. För nu hökar vi.

/Hank

Dagens Hök..

.. är ett nytt inslag på Hanky loves Johansomfan.

Den går helt enkelt ut på att jag och Hanky  tävlar i att höka kändisar.

Reglerna är enkla. Namn, tid och plats på höken ska så snabbt som möjligt registreras här. Foto ger enorma pluspoäng. Endast hökar från och med idag räknas.

Jag har länge hävdat Hankys uselhet i området. Om det beror på hans närsynthet eller av fullkomlig upptagenhet av jaget låter jag stå osagt.

Det är nu upp till bevis.

Andra är också välkomna att utom tävlan (givetvis) delge oss era hökar.

Jag deklarerar härmed startskottet för Dagens Hök då jag runt 14-snåret såg Pontus Gårdinger på cykel vid Södermalmstorg. Han bar en röd vindjacka och var svårt hunkig.



//Johansomfan is on fire


Nytt

Idag har jag, hör och häpna, antagligen köpt mig en ny datamaskin. Varför jag säger antagligen är för att det är lite krångligare än vad jag trott. Men förhoppningsvis får jag maskinen i början på nästa vecka. För igår tröttnade jag på riktigt då det tog 14 minuter att starta min dator, sedan 12 minuter till för att rassla igång Internetapplikationen.

Så nu byter jag lag. Lämnar min tid med PC-maskiner bakom mig och kliver över till de hippa Mac-människorna. Ska bli hysteriskt skönt och jag vet att Johansomfan känner sig lite bättre till mods där uppe i Skatteskrapan.

/Hank

Mystiskt

Jag håller på att sälja min gamla kurslitteratur. Imorgon ska jag träffa en kvinna på Karlberg station för att utföra bytet.
För att jag ska känna igen henne fick jag det här mailet:

1406 imorgon lördag kommer mitt pendeltåg in till Karlberg från Upplands Väsby. Jag går upp till Pressbyrån
jag har en brun kappa, brun "nött" keps med D & G tryck på skärmen, c 1,60 lång. Ta min mobil ifall du blir försenad
eller nåt 070-XXX XX XX.
Bra, då fixar vi den boken imorgon. mv

Skulle ni våga möta nån med brun "nött" D & G-keps?

//Johansomfan har precis ätit en kiwi som smakade hallon

Adlibris

Nu har jag huvudbry.
Förra veckan matade vi in en liten bokbeställning på Adlibris hemsida i tron om att snabbt, smidigt och billigt få hem våra böcker. Tanken var att de skulle komma innnan fredag, då vi skulle spendera flera timmar i en bil till stockholm.
Men på fredagen hade inga böcker kommit och vi började sura lite. Jag undrade vad som tog sådan tid, då vi även betalat extra för att få snabb frakt.
Så på lördagen hade J fått ett mail.
" Tyvärr är samtliga titlar försenade från förlaget".

Jag tror inte på det.
Hur kan alla titlar, ganske spridda i lektyrens land, vara försenade?
Tråkigt som det var så tänkte vi att de borde väl komma i början på denna vecka. Men nu är det snart fredag och inte ett spår av vår boklåda. Inte ett pip på mailen och jag hatar nu Adlibris.
Det ska inte ta sådan lång tid när man beställer via nätet, för annars kan jag ju lika jävla gärna traska ut och leta upp böckerna själv. Det är i ren lathet man klickar runt på Adlibris och fyller en virtuell kundkorg.

Så dyker det upp ett exempel till på Adlirbris inkompetens. J hade i sin förra beställning fått fel bok, något som strulade till sig rejält och nu hörde jag att Emsan hade varit och harvat i deras kundtjänst. För att efter beställt en skolbok på deras hemsida, en bok som tog vä'ldigt lång tid på sig, fick hon ringa och undra var den var. Kundtjänsten började då säga att Emsan gjort en "specialbeställning" och det blivit lite krångligt.
Men Adlibris kan dra åt helvete för det var ingen specialbeställning, utan bara de som glömt att fixa ordern.

Jag är arg. Beställer jag från internet vill jag ha det snabbt och smidigt. Kalla mig lat, men att vänta i två veckor har fått min bägare att börja spilla.

/Hank