Förfest

Jag håller precis på att avsluta en sjujävla enmannaförfest.

Så här coolt och creddigt var det när jag bjöd in mig själv vid 17-bläcket.



Så det så.

U missed out.

Jag kan göra dom bästa spotifyplaylistorna.

Jag är inte bitter.

Det är roligt och stimulerande att umgås med sig själv.


//Johansomfan

Just nu!

Gjorde mig i ordning för att åka till Snickar´n. Hade precis borstat mina tänder och skulle ställa tillbaka borsten då min lilla hand råkade knocka till min hårtrimmer.

Den föll vackert neråt.

 

Och landade rakt i toaletten.

 

/Hank


Anger Management

Jag har alltid haft väldigt svårt för personer som är hetsiga under sin bilkörning. Ni vet såna som skriker, tutar, blinkar med lampor så fort någon annan gör något litet fel i trafiken. Jag har alltid gömt mig under min mössa när någon som kör en bil skriker; - Men blinka då för i helvete kärringjävel!

Jag har liksom aldrig förstått varför man hetsar upp sig nåt så djävulskt för något så betydelselöst som om en gammal tant glömmer blinka i tid.

Men idag blev jag rädd för mig själv. 

Eftersom jag spenderar en del tid i min gula-fula bil så händer det ganska ofta att jag råkar ut för trassliga sitationer, något jag aldrig direkt brytt mig om tidigare. Men idag märkte jag till min förskräckelse att jag börjat förvandla mig själv till en hetsförare. Jag bankar handen mot ratten nervöst vid rödljus, skriker svordomar när folk gör klantiga saker och idag kom jag på mig själv att högt skrika; - Men sväng då din jävla klantjocke!

Det här är en sida av mig som jag aldrig vill veta av. Jag skäms direkt efter att jag gör sådana saker. Som att jag ironiskt gör tummen upp till någon tok som svänger ut direkt framför mig så jag får kasta mig på bromspedalen. ( Jag är på tok för feg för att visa det långa fingret ).

Men det är stressen som gör det. Från 07:15 till 15:50 har jag maxpuls och stress från topp till tå, vilket gör mig väldigt känslosam verkar det som. Det måste gå fort och ställer någon farbror i keps till det så skriker stressen inom mig. Jag vill inte vara sån. Jag vill hellre vara gubben i kepsen som ställer till det för folk som har bråttom.

 

/Hank


me must have

Här kommer några cravings i punktform. Helt utan inbördes ordning.


- Inplastad lapp med visdomsord av Paolo Coelho. Bakfickestorlek.


- 3 deckare. Ljudbok med TRE av Camilla Läckbergs bästa. (Pisksnärtsnabba dialoger. Stilistiskt oöverträffbart. Ett  litterärt geni).

- Sean Pauls Dutty Rock. (Kommentar överflödig. Dancehall ljuger aldrig)

- Filmen Narnia. (Bara såå uurfiin, Feelgod).

-
MBT-skor. (Ok. Dom var löjliga förr. MEN nu finns dom i ruggigt fräscha streetupplagor. Jag flyger fram)

//Johansomfan


Fabulös

Elsa skickade en slags utmärkelse och man ska därmed göra en lista på 5 saker man ej klarar sig utan. Här kommer min och hoppas Johansomfan bloppar upp en sen.

5 saker jag ej klarar mig utan.

 

* Torskslunga

* Jigg

* Världsmusik

* Folkdräkt från Västmanland

* Yxa

 

/Hank


Korridoren

Jag bor i korridor med gemensamt kök. Idag skulle jag ha heldag i skolan som omtalats att den skulle vara krävande för huvudet. Jag gick och lade mig tidigt, allt enligt min stora sovplan. Den grusades.

Vägg i vägg med mitt rum ligger köket, Där hade utbytesstudenterna någon slags tillställning. Eurodisco och tackytechno spelades till tre på morgonkvisten. Lägg där till körer på alla möjliga språk. Väggen vibrerade och under täcket låg jag och skakade av ilska.

Jag orkade (läs:vågade) inte ta på mig kläder och säga åt de små asen.

Men så här ville jag göra:



Fyfan vad skönt det ska bli att flytta. Nära nu.

//Johansomfan

Obamalama

Skönt att veta att karln tar i med hårdhandskarna.



//Johansomfan

VAB

Igår var det fredag och vi passade på att supa till.

Det blev en väldigt spontan liten fylla, där jag slumrade i soffan, J pusslade och Snickar´n lekte med Spotify samtidigt som vi drack vin, öl, rom och tequila.
Jag har i mina yngre dagar nästan aldrig haft några problem med dagen efter. Har oftast vaknat och varit pigg och skrattat åt dem som klagat över huvudvärk och orolig mage.
Idag är jag en av dem som klagar.

Vaknade 10:35 med en snickarverkstad för parkinsonsjuka i huvudet och en mage som ville vända sig ut och in. Ändå var gårdagens fylla inget rekord, utan jag var lagomt fredagstipsy.
Nu är klockan 14:36 och jag funderar på att äta något annat än några ostkrokar jag petat i mig och kanske utföra något kreativt på denna lediga dag. En dag som blivit en vab-dag ( vård av bakfylla ).

Är det åldern som ger mig ytterligare tecken på att blöjor och demens är min framtid, eller var det kanske utmattningen från jobbet som spelade in. Eller kanske det faktum att jag dricker på tok för sällan?
I vilket fall som helst så ska jag äta nu.

/Hank

Ramlar fårakläderna av?

Idag hände det.

Imorse skickade vår Presschef ett sms angående en artikel i Aftonbladet. Det är Dr.Phil vi pratar om.
Han anklagas nu vara ett svin utanför rutan och sägs både ha förgripit sig på en ung flicka samt kört över sin fru några gånger, något som verkligen gjorde mig dag.
Jag har sedan Dr.Phil blev populär haft en ond aning om karln. Tyckt att han doftat surt av sitt orena mjöl i sin lilla påse och nu får man väl säga att jag får vatten på min kvarn. Iofs är väl det mesta uppblåst och osant eftersom Aftonbladet skriver det på sin hemsida, men jag kan ändå inte göra annat än att luta mig tillbaka och smacka gott på mitt glas vin.

Jag hatälskar ju Dr.Phil.
Han verkar ju vara en sån hyvens prick, men jag har alltid anat att han inte är sen att använda sin hands baksida mot frugan om hon råkar bränna vid bakpotatisen där hemma.

Jag tänker med spänning följa upp detta och se om något stämmer. För jag sitter nu här med vibbar från Donnie Darko.
Tänker mig en tortyrkammare. En rejäl hårddisk full med osmakliga sexfilmer. Telefonkatalogsmisshandel.

Åh, Dr.Phil, jag älskar att hata dig.

/Hank


Ett steg i fel riktning

Jag glömde min lunch idag och fick därför göra ett stopp för att inhandla någon lämplig föda. Efter att jag ätit och rullat iväg i min bil igen fick jag syn på något som fick mig att vilja stanna och måla vägkanten med min nyss intagna föda.

En framtidsvision svepte in under mina ögonlock, en inblick i mitt framtida liv som postbilschaufför där jag...växt lite..så att säga.
Vad som framkallade denna ångeststen?



Jag såg mig själv om några år. Några år av BurgerKing-cola i min dryckeshållare.
Jag stannade genast och kastade den kvarvarande colan och bytte ut den mot en vattenflaska. Även om mitt arbete mestadels består av springa i trappor med aptunga paket så kan jag inte ta mig själv på allvar om jag åker omkring med snabbmatskräp i bilen. Det går inte.

Så idag var sista dagen jag köpte snabbmat under arbetstid. Min gula bil ska härmed förbli en träningsmaskin som endast fyller på mig med vatten och frukt. Dryckeshållaren ska förbli tom.

Annars ser jag ut så här om några veckor...



/Hank

Klargörande

Jag ser att Hanky åkt hiss med ett något uppseendeväckande namn. Schinlders hiss. Kompetent som han är lägger han inga värderingar i det. Jag menar huruvida om det är bra eller dåligt att befinna sig denna hiss. Bara ett kort konstaterande. För lite skoj är det ju.

Vår något överspända säkerhetschef Muddrarn verkar dock slå på stora trumman. Han orerar om hål i golvet samtidigt som han spänner åt lillblöjjan ett par snäpp.

Personligen skulle jag känna mig oerhört trygg i Schindlers hiss. Han var ju en jävla go gubbe. Ungefär som Bono fast på riktigt. Och utan svetsglasögon.

//Johansomfan

Schindler´s Hiss




/Hank

19eHenrik

19 dagar in i Januari så firar man ett ståtligt namn.

/Hank

Gammel´n

Fredag.

Jag kommer hem runt klockan 17:00 efter en hektisk dag på jobbet. Jag duschar och städar sedan en sväng innan en portion Pad Thai sväljs ner.
När klockan slår 20:00 lägger jag upp fötterna på vardagsrumsbordet och gissar resmål tillsammans med Oldsbergs På Spåret.
Nu har fredagskvällen blivit 21:00 och jag slumrar lite i soffan. Jag somnar.
Sover av och an fram till 00:30 ungefär då sängen kidnappar mig.

Sen blir det lördag.

J ser idag en annons om en ny klubb hon tror är rolig. Jag ger som förslag att vi kanske kan gå dit, men hon svarar med att hon inte tror att jag kommer tycka det är roligt där.
Eftersom det antagligen är hög musik och massa blinkande lampor.....

Nu sitter jag och tittar på Stjärnorna på Slottet. Sneglar på golvet där ett nytt pussel ligger ofärdigt. Ska jag fortsätta? På bordet framför mig står två flaskor. En med Rom och en med Tequila.
Jag torkar mina tårar och tar en stor klunk av Tequilan. Hulkar och sväljer ner den sörja som magen kastar upp i min mun som protest.
Jag gungar mitt huvud fram och tillbaka och viskar; jag är ung, jag är ung, jag är ung.

Nej, jag skojar bara om det sista.
Jag har redan satt mig på golvet och pusslat. Fast med en ungdomlig Rom & Cola i handen.

/Hank

Tillbaka

Efter en härlig förkylning och en turbosemester till Gästrikland i helgen är jag tillbaka. Tillbaka i Götet och tillbaka i min gula bil.

Håll i hattarna nu för jag ska ta mig i kragen. Det kreativa har legat på is alldeles för länge och det är dags för en kraftansträngning. Mina små bokprojekt måste tas upp samt att det ska byggas upp en målarstudio här i någon vrå.

Och har ni fortfarande inte sett The Wrestler så borde ni. Jag ska se den igen ikväll, får gåshud bara jag tänker på den.
Lyssna även på filmens specialskrivna låt av Bruce. Vackert.

/Hank

Negerboll

Jag har noterat att några av mina vänner på facebook blivit medlem i gruppen "Det heter negerboll". Dom är vänner på Facebook men i bästa fall bekanta IRL. Som tur är.

"Det heter negerboll"-gruppen är det mest ointelligenta som dykt upp i mitt medvetande sedan Rickard Norling fick sparken från AIK. Argumenten som gruppen använder för motivera sitt ålerdomliga uttryck är bl.a. att "varför får man inte säga negerboll när man får säga vitlök" och att svarta i USA kalllar varandra för nigga` utan att detta framstår som rasistiskt.

Jag tänker inte hoppa av min höga häst och komma med argument mot dessa svenne-bananer. Man kan bara konstatera att dessa människor inte är släkt med Freud.

Nu hoppas jag bara att jag inte behöver se att några av er, mina vänner, gå med i denna ytterst patetiska och djupt inavlade grupp.




För ni vill väl inte ha samma åsikt som den här killen!?

//Johansomfan

Johansomfan?

Hallå?

Johansomfan?

Hallå?

Nån här?


/Hank

Potatisfrågan

Det finns en grabb på min postrunda som använder sig av en lustig fras varje gång han tar emot paket av mig.
Efter han skrivit på att han tagit emot säger han inte sådär, inte så, utan han säger sås.

Det går till ungefär såhär:

Jag: Hej hej, här var ett paket.

Grabben: Ok.

Jag: En signatur här bara så är vi klara.

Grabben skriver under.

Grabben: Sås.

Jag: Tack.


Nu kommer frågan när jag ska besvara hans lilla tokeri. Jag ska säga potatis.
Såhär:

Grabben: Sås.

Jag: Och potatis!


Men jag är lite nervös. Det kan ju gå åt skogen om han inte uppskattar det. Då står jag där som en idiot som tackat för signaturen genom att säga potatis.

/Hank

Apati

Jag vill inte be om ursäkt för mitt miserabla bloggande. Eller jo. Jag vill men jag tänker inte. Har varit hemma och blivit så förslappad att t.o.m. jag börjar få den där patetiska känslan av att vilja "komma tillbaka till vardagen", "få lite rutin". Fyfan för sådana uttryck.

Men det är ju skönt att "mjukstarta".

Så det tänker jag göra med en personlig insikt som slagit mig under julen. Förmodligen den enda insikten som slagit mig. Resten har mest handlat om att äta-bajsa-sova-och-lite-gossip-girl.

Nåja. Insikten. Jag hatar Israel i samma utsträckning som jag hatar Djurgården. Patetiska stackare som måste ha en elit i ryggen. Dessutom är dom blå.

//Johansomfan

Bra och Dåligt

Bra iikväll: The Wrestler.

En sån film jag längtat efter att se. Nåt som griper tag i mig som 30 meter hög gripklo.

 

Dåligt ikväll: Nytt munskölj från Colgate.

Inhandlades idag, sköljdes med ikväll och aldrig mer ska den sörjan träffa min mun. Helvete vad det smakade konstigt.

 

/Hank


Rojalistvägg

Här i vårt hem hedrar vi kungafamiljen med en egen vägg. Ett tredje pussel är beställt och på väg mot oss i skrivande stund.



/Hank

Tips

Ett litet tips om det nu mot all förmodan skulle vara någon som inte gör något en lördagskväll som denna.

Tv3 : Ett Päron Till Farsa

 

/Hank


Nya utmaningar

Jag är ju sjuk.

Vad tror ni att jag gör då?



/Hank