Pheew

Så, nu var det gjort.
Med skakiga ben gick jag för att göra något jag inte gjort förut. Nämligen säga upp sig. Tog ett djupt andetag och tog tjuren vid hornen.
Men det gick kalasbra. The Big Boss förstod att jag hellre ville studera och vi kom överens om att jag antagligen ska jobba hela nästa vecka, sen sluta. Känns helt otroligt skönt att ha det gjort.

Så nu blir det lite jobb till bara, sen två veckors ledigt, sen plugg. Nu åker vi.

Roliga test

Hittade en rolig sida med massa konstiga test på. Jag gjorde bla annat det här: http://www.youthink.com/quiz.asp?action=take&quiz_id=1631

Och jag blev det här:

What Combat Weaponry Are You?

Stg-77 Aug

Light weight and agile you fight as though you have something to prove. Speed and agility are your strong points. You can scrap with the big dogs though they tire you out quicker.


Haha.


Dagens låt

Och dagens låt är:

Don´t Let Me Be Misunderstood med Nina Simone.

Detta är dagens låt som får mig att klara av dagen vid det här satans skrivbordet.

En bra busschaffis

Igår när jag åkte jag åkte hem från jobbet så fick jag nöjet att åka med en bra busschaffis. Iofs har jag hittills inte stött på någon som är otrevlig, men den här gjorde mig glad.
När jag steg in i bussen sitter han med fötterna på ratten och ser allmänt avslappnad ut, bussen skulle brumma iväg om 5 minuter så han tog helt enkelt och vilade lite antar jag.
Jag slår mig ner i mitten av bussen och märker sedan att han försöker säga nåt till mig, tar ut mina lurar ur öronen för att höra. Han frågar om jag har lust att vakta bussen en liten stund. Speciellt kassan, så att ingen bandit kommer och stjäl den. Självklart svara jag, och chaffisen skiner upp och hoppar ur bussen och springer iväg in på en affär.
Han kommer tillbaka efter några minuter med en läsk och tackar för min vaktning.
Jag blev glad att det fortfarande finns folk som litar på varandra, iofs ser jag kanske otroligt ärlig ut, men jag hade ju kunnat vara medlem i en banditliga och helt enkelt stulit hela bussen med han var och shoppade. Men inte jag inte!

Det nästa han gör som får mig att må bra är att två äldre män kommer viftande bredvid bussen efter den har börjat åka. Istället för att ignorera dom och åka vidare på sin rutt, stannar han helt enkelt bussen mitt i en korsning och låter männen hoppa ombord. Han fixar även att ta betalt och stämpla biljetter medan han låter bussen sakta åka framåt samtidigt som han är trevlig och skämtar med männen. The driver from heaven.

Resten av resan ser jag till att njuta, eftersom det inte är varje dag en busschaffis kan få en på så gott humör.


Irriterande små saker

Jag har börjat tröttna nu. Tröttnat på tidningsutdelarna som står vid rulltrappan vid Odenplan. Varje jävla morgon står dom precis vid uppgången och trycker en City-tidning i ansiktet på en. Dom kan ju faktiskt ställa sig lite lite bredvid så man själv kan gå fram och ta en. Man behöver inte få en nerkörd i halsen varje morgon. Det borde räcka med en blick från mig, kanske en liten vinkning med handen om jag vill ha deras lektyr. Även fast man stirrar rakt ner i backen och undviker all sorts intresse så flyger dom på en.
Usch, jag låter som en sur pensionärstant men idag är jag nog det.

Blev även irriterad på bussen till jobbet. En trendig kille måste ha trott att alla ville höra hans mobilkonverstion, eller så hade hans kamrat gravt hörselfel. Jag antar att folk utanför bussen kunde höra hans prat om hur han blivit bjuden på resor hela sommaren.
Plus att när han ska stiga av så plingar han försent och bussen åker förbi hans hållplats. Han börjar härja och undrar varför chaffisen inte stannade.
-Du plingade försent sa chaffisen.
-Plingen var seg kontrade trendkillen.
-Tyvärr, du får hoppa av vid nästa, jag kan inte stanna här, sa chaffisen.

-Men din jävla idiotgubbe, plingen var ju seg, började trendkillen svära.

Men för bövelen trendkillen, du fick gå 300 meter extra, du behöver inte ta i så du spricker och svära åt den stackars chaffisen. Du plingade försent, såna är reglerna.


En hård natt

Sitter bakis på jobbet nu, häller i mig kaffe för att hålla mina ögonlock som just väger 3,5 kg styck uppe. Det blev en vild spritfest igår. F bjöd på helrör och drinkar på en hotellbar.

Vi hade bestämt att vi skulle gå ut och ta en öl i den varma sommarkvällen. Men som ofta så övergår lätt en öl till flera och vi blev huggormsfulla.
Träffade en rolig man från Bååårläängeee(dalmål), som jobbade som snickare här nere. Han berättade bland annat om hans ofta misslyckande med att träffa damer i Stockholm. Efter att han bjudit dom på drinkar och småpratat slutar det ofta med att dom vill ha betalt för att följa med honom hem på en kopp kaffe. Vad fan är han på för ställen och försöker träffa damer den tokiga dalmasen?!

Han hade även ett affärsförslag. Det skulle gå ut på att han kunde ordna lådvis med billiga smuggelciggisar, som jag sen skulle kränga vidare och vi skulle splitta vinsten broderligt 50/50. Jag skrattade rejält imorse när jag hittade ett skrynkligt kvitto i fickan där han skrivit sitt namn, sitt mobilnr och sedan kort och gott "cigg". Men jag nappade inte riktigt på hans erbjudande. Han bjöd mig istället på en drink.

Men det var en väldigt trevlig kväll, undrar vad notan slutade på för våran sockerpappa F. Han hade även möte på jobbet imorse. Förstår inte hur han pallar.

Jättelokan

Nu har den slgit till igen. Den vidriga Jättelokan som sprids mer och mer i Sverige. Det är en pojke i Tierp som försökte trampa ner några av dessa men blev bränd av dess giftiga växtsaft, men jag antar att antalet drabbade stiger för varje dag.
Jättelokan

Jag hatar verkligen den här väten, blotta tanken på den får miga att må illa. Skulle någon vilja tortera mig ordentligt någon gång behöver dom bara vifta med den framför mig så skulle jag börja fontänspy och gråta.
Det värsta är att den knappar in på mig. Den sprids i allt större utsträckning i Sverige och tränger ut våra inhemska arter. Utrota nu!

Tyvärr finns inte pengar till att börja utrota den och det verkar som den kommer få härja fritt, men jag undrar hur lång tid det tar innan den börjar skörda sina första dödsfall, blir starkare och snart tar över helt.

Mer info om denna pest:
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/apia/herac/heraman.html

Slut upp i kampen nu! Utrota detta as!



Krig mot små små myror

I fredags upptäckte jag dom. Satt i ninjaställning i soffan då jag såg något märkligt på golvet. Små små myror som klättrade som tokar på en bit majs som olyckligt hade missat munnen och fallit ner på golvet.
Jag blev livrädd, helvete vad äckligt, nu blir det Anticimex. Såg fler och fler av dom små asen, sniffande efter smulor och spilld öl på golvet.
Det fick bli snabeldraken på en gång! Började dammsuga upp dom små liven, dammsög hela vardagsrummet, kastade ut mattor, torkade golv.
Nöjd satte jag mig i soffan igen och såg inte ett spår av en myra...Ända tills lördag morgon. Eftersom det blev en liten karatefylla på fredagskvällen hade vi råkat spilla lite öl andra rusdrycker på golvet, och på lördagsförmiddagen var dom där igen! Sniffandes, gåendes i led med uppdrag att hitta föda.

Vi började förfölja dem, leta efter källan, dom måste ju ha ett hem någonstans där det kryllar av dom. Fick direkt tankarna på det ohyggligt läskiga avsnittet med Macgyver där mördarmyror anfaller, även om dom som bosatt sig hemma hos oss var betydligt mindre.
När vi sedan upptäckte ett tåg av myror som till våran förskräckelse bärde bort en liten bit pizzaskinka började vi ana oråd. Tåget rörde sig mot Röris rum! Vi kom genast på det. Röris stora blomma!

Mycket riktigt, inne i hörnet i rummet var det myrfest. Vi tog genast beslutet att låta Snabeldraken utplåna dom ytterligare en gång, samt att Röris stora blomma skulle bli utkastad på balkongen. Efter en rejäl attack med draken hade vi äntligen blivit kvitt dom små äckliga varelserna.

Det blev genast ett samtal till Röris. Detta var en solklar varning, och våra nya regler säger att efter tre varningar åker man ut en natt på balkongen. Jag ringde upp honom och sa med hård ton att han ställt till besvär och utdelade en varning. Hans svar borde fan ha genererat i ytterligare en varning;

- Myror? Aha, dom vid blomman? Jag såg dom för någon vecka sedan och försökte ta bort dom men det gick inte.

Ursäkta Röris? Gick det inte att ta bort dom? Så dom fick bo kvar? Nästa gång han berättar om sina gröna fingrar och god hand med växter så kommer han bli fint påminnd om denna myrincident.



Dags att säga upp sig

Nu har jag bestämt mig...tror jag...jo, det har jag. Jag kommer packa mitt pickåpack och flytta mig till Örebro. Det blir bäst så.
Har funderat fram och tillbaka nu över helgen men svaret blir detsamma, jag är trött på jobbet, är sugen på att plugga och har kommit in på en rolig utbildning. Pang. Lätt som en plätt. Nu jävlar tar jag studielån, ska bli skönt att bli lite skuldsatt. Så man känner sig lite levande...

Känns trist att lämna Stockholm, men ett universitetsliv lockar det med. Kanske blir lite konstigt att byta 104 kvm mot ca 12kvm, men det blir ju mindre att städa.

Ny träningstaktik

Ok, nu är det ny taktik som gäller för träningen. Har insett att för att kunna bli så bra som möjligt på fotboll innan Da Cup så måste jag spela otroligt mycket Pro Evolution Soccer 5 på min svarta box. Det är det bästa sättet tror jag. Så från och med idag så ska det avverkas ett träningspass på ca en timme varje dag. Tummarna ska fanimej blöda. Kom igen nu. Eller för att citera min norrländska arbetskamrat;

" Hä ju klockers dä"

Förnedrad av barn

Igår drog vi till Trånkan för att lira lite fotboll. Vi tänkte att vi måste träna lite inför den kommande Korp-turneringen som äger rum nästa helg, så jag, Fonzie, Andirs, Pontus, Ricky och Sebbe tog en boll och åkte till en kombinerad fotbollsplan/åker för att träna lite finter och skott i nätet.
Vi värmer upp lite med straffturnering innan en vespa glider in. Tre yngre förmågor, kanske i trettonårs ålder börjar skjuta på den andra målet.
Så kom vi på den underbara idéen att spela match med dom, så vi delar upp oss så att Pontus lirar med dom små mot mig, Fonzie, Sebbe å Målvaktsricky. Dum idé.
Dom små killarna snurrade upp oss gång på gång och pangade skott i målet hela tiden. Tjuriga började vi bli så vi kom på knepet, att använda våran tyngd mer, det var ju bara att knuffa omkull dom mindre, sparka på deras smalben och sen ta bollen.
Andirs var uxtremt bra på detta och jag antar att nån av killarna fick tvätta skrubbsår igårkväll.

Utmattade och en aning förvånade över hur dåliga vi är åkte vi hemåt och köpte chips. Sen blev det film, chips och whiskey i Solna.

Och idag slutar jag 13:00. Nu är det najs.


En ny rumskamrat

Igår kväll låg jag och slumrade fint framför TV-apparaten. Vaknade sedan till när jag hörde min mobil surra, såg att jag missat 9 samtal från min kamrat A. Ringde upp och fick reda på att han snart stod utanför vår port och ville sova här, eftersom han nyss brutit upp med sin flicka.

Så nu blir vi en till inneboende i vårat lilla samhälle i Enskede, ganska bra eftersom hyran nu kommer sjunka för alla. Plus att om jag jag drar till Pennybridge i höst så tar han mitt rum och jag slipper betala dubbla hyror. Verkar som allt löser sig bra nu. Och att det kanske är mening att jag ska flytta, studera och bli smart.

Roskilde pics

Vin i stanKonsertDom bästaJag rör vid himlen

Så, några smakprov ur vårat Roskilde album 06. Aj, vad jag längtar tillbaka.

Mer att fundera på

Som en bomb kom det igår. Ännu mer som ska trängas i mitt stackars huvud. Tror jag snart har överfullt där inne och måste börja tappa ur lite.
Fick besked om att jag blivit antagen till Örebro Universitet. Hade nästan glömt bort att jag sökt dit, Media och kommunikation med inriktning film. Låter najs va?
Gah, nu blir det till att fundera skiten ur sig ett tag, måste köpa mig en flaska Rom idag så jag kan tänka klart.
Men snart måste jag nog börja tömma mitt huvud på funderingar. Undra vilka funderingar jag ska börja med....

Hackysack

Efter den tråkiga festen så gick vi mot krogen. Men fick ett samtal från min gamla klasskamrat Elsa som satt och smygrökte med sin vän Linn.
Slöt upp med dom och gick sedan och hämtade Elsas lilla boll, sk "Hackysack". Sedan spenderade vi några timmar bakom Färgmäster med att försöka bemästra den lilla bollen, och det är inte lätt mina vänner. Men vi klarade vårat mål, att bolla tre gånger, dvs en gång var utan att den lilla bollen ramlade i backen! Inte dåligt...
Fredagen blev genast mycket roligare och trevligare människor än Elsa å Linn får man fan leta med lykta efter. Så glada och spontana, snälla å trevliga, roliga med roliga idéer. Så tack Elsa å Linn för en trevlig kväll! Vi måste ha fler såna!


Resten av helgen har varit lugn. I söndags var jag på teater i Järvsö. Trettondagsafton av Shakespear. Fantastiskt bra.


Fest i Gävle

Ibland är det ju så att man har en viss schablonbild av människor. Å jag fick min mer bekräftad i fredags då jag var på partaj i Gävle, hos några människor jag aldrig träffat. Men direkt när jag såg folket, och då speciellt pojkarna som var där så kände jag att jag inte skulle komma övernes med dom. Och jag hade nog rätt, iofs pratade jag inte mycket med nån av dom, men jag förstod direkt hur dom var.

Det började så här, när min vän Ante stod och grillade majs.

- Vafan, skaaa duu äta den där skiten?

-Ja.

-Hahaha. Har du inge kött?!

Jo, det har jag oxå.

-Det hoppas jag! Kan ju inte bara käka sån där skit. Måste ju ha mat.


Som tur var skulle jag inte grilla, kan tänka mig dom jobbiga diskussionerna när jag säger att jag är veg.

För dom som var där grillade och åt bara kött. Kanske inget fel med det, men jag tycker det måste vara en ganska tråkig kulinarisk upplevelse att bara tugga en grillad flintastek. Men alla är olika, och tur är väl det.

Jag ogillar att gå in med en viss bild av en människa när man träffar dom för första gången, men ibland vet man bara hur dom är, och att vi ej kommer att komma överens. Men sånt är livet.


Stackars tjyv

Läste precis om den stackars tjuv som tänkte råna kassaservice i Dalarna. Han var säkert tokpeppad, fixat rånarluva och vad det såg ut som ett avsågat gevär. Nu jävlar blir det stålar tänkte han kanske.
Men för fan grabben, kolla när dom öppnar Kassaservice. Ingen bra idé att stå med rånarluva på och rycka i dörren klockan 11:00 när dom öppnar 13:30. 
Undrar hur han kände sig när han kom hem. Var han besviken, eller lättad över att han slapp traska in och sikta gevär mot folk? För jag antar att han inte var någon proffs-rånare, tycker han borde ha planerat lite bättre i så fall, i allafall kollat öppettider.

Men det är väl inte så lätt. Han kanske var asnervös och bara ville ha det överstökat. Det skulle jag vara om jag skulle råna en bank och då är det ju antagligen bäst att göra det på förmiddagen. Så kan man ta det piano på eftermiddag och glo på lite film.

Finfint

Trevligt värre. Min snälla chef berättade nyss att om jag vill så får jag gå hem klockan 14.00 idag. Funderade en millisekund och svarade sen ja, tack.
Nu hinner jag hem, laga lite mat, prata med Steffo, kanske se ett avsnitt av Scrubs innan jag går på bio med Andirs och ser den nya piratfilmen. Blev genast en bättre torsdag!



Fan

Nu blev jag så fruktansvärt arg. Hade intagit en bekväm ninja-ställning i soffan och låg och glodde på Världarnas Krig. Hade bunkrat upp med ett glas läskedryck och ätit min fina måltid som jag beskrev nedanför.
Filmen har spelat i ungefärus lite över en timme då skivan börjar skita sig. DVD-spelaren börjar knorrar och låter som den i viken sekund som helst ska spy ut en noshörning ur luckan. Och såklart, filmen lägger av. Rummet blir helt tyst och mörkt och jag ligger och stirrar med förvånade ögon in i den tomma Tv-apparaten. Klickar förskräckt på omkopplaren för att få liv i elektroniken igen men inget gensvar.
Börjar inse att det inte är någon idé att bråka längre men det är hiskeligt frustrerande att inte få se slutet på en film, även fast den var dålig.

Jaja, får hälla upp ett nyss glas läskedryck och titta vidare på säsong 1 av Scrubs i stället. Den skivan kan jag lita på, plus att det är hysteriskt mycket bättre än Tompa Cruise som springer runt och är misslyckad farsa mitt i ett krig med utomjordingar.


Makrill och nudlar

Fantastiskt vilket god maträtt. Och så enkelt. Och så billgt. Här är receptet:

Det här behöver du:

Ett paket nudlar, (helst räknudlar för dom är godast)
En burk makrill i tomatsås
3 rostade bröd, (frivilligt)

Sen är det bara att koka upp nudlarna, hälla av vattnet, i med makrillen och börja äta. Vet ni inte hur man kokar nudlar så finns oftast bruksanvisning på paketet. Eller kolla på Text-Tv.

Midsommarbild

Dansa, sa jag!Bord10.comSill-lunch vid forsenDj-KjellaNågra små smakprov från midsomma i Kolforsen.

Ang. Sköna Söndag

Självklart finns Sköna Söndag, men då är det i den form då alla dagarn flyter ihop till en skön massa. Då varje ny gryning betyder ett nytt äventyr och nya upptäckter. Då man inte vet vad som väntar efter att man slagit upp sina ögon, det enda krav man har är att få i sig föda så man överlever, sedan är resten helt fritt.
I denna form övergår uttrycket Sköna Söndag till Sköna Livet och helt plötsligt finns inte dessa onda ångestspöken som bostätter sig i människors magtrakt och ställer till jävelskap.

Ge oss Sköna Livet nu!

Sköna Söndag Fuck Off

Vem har en skön söndag? Vem tycker att på söndagar kan man verkligen slappna av och vila ut?
Söndagar finns nog bara av en anledning, att stressa upp folk, få dom att få en rejäl ångestfylld dag innan "Den Härliga Måndagen".
På söndagar strosar inte många runt i tofflor och dricker kaffe med morgontidningen under armen, utan ligger apatiskt på köksgolvet med dreggel i mungipan och tänker bara på ljudet av väckarklockan som kommer ljuda måndagmorgon. Vuxna människor brister ut i gråt när dom köper söndagsbilagan på Ica, ingenting fungerar som det ska eftersom man hela tiden går runt med en  tjock klump ångest i magen.

Imorgon ska jag börja jobba igen efter två veckors härlig ledighet. Fan.
Men fäck it, jag kan sluta när jag vill. And I will.

Ok, Roskilde

Snart har en vecka gått sedan vi kom tillbaka till Sverige och verkligheten och fortfarande saknar jag Roskilde något så fruktansvärt.
Det går knappt att beskriva stämningen där tror jag. Att vakna upp av att några grannar i tälten bredvid drar igång stereon med någon skön musik, man kravlar ut ur tälten med solen i ögonen. Utanför står ett gäng och spelar fotboll och hälsar glatt och bjuder på en öl.
Knaprar i sig lite frukost om det finns, annars får man köpa sig något när man ändå ska gå och tvätta av sig lite. Överallt runtomkring spelas musik och folk spelar boll, kastar kubb och är bara lyckliga.

Och sen konserterna. Vilka konserter det var i år.

Först kanske man ska tala om Guns and Roses. Eller Axl Rose kanske man ska säga. En timme försent kliver han upp på scenen och börjar riva av klassiker. Ok, rösten är sig lik, men för faaan karl hur ser du ut? Plus att för min del känns det som att se ett coverband, med en lite småtjock, totalt orockig snubbe som måste känna sig misslyckad och sorglig.

Sen kom festivalens höjdpunkt för min del. Gogol Bordello kör igång klockn 14.00 på torsdagen och jävlar vad bra det var. Efter att ha suttit i bilen på väg till Danmark och värmt upp med detta underbara band var det grymt att se dom komma ut på scenen. Det är sån scenkänlsa och närvaro man vill ha av ett band, att svettig stå på knä och dunka micken i golvet, att slänga en hink över micken och sen gå lös med trumpinnar på den. Där har ni nåt att lära er Strokes, som gjorde en förbaskar trött spelning.

Kan fan inte skriva om allt, men kan säga att Frans Ferdinand var helt otroliga. Även Thåström fick mig att rysa när han med inlevelse sjöng Österns Röda Ros, Du ska va president och Fan, Fan, Fan.

Kort och gott var det en fantastisk festival även i år. Solen sken och vädret var så bra att jag skäms.

Roskilde

Tänkte skriva lite om Roskilde nu, men jag gör det nog imorgon eftersom jag och Steffo har varit ute och firat Anders första tatuering ikväll...fingrarna fungerar inte riktigt...vad beror det på? Men svara då? Säg vaaaad beeeror det på?