Dr.Phil

Dr.Phil


Han är tillbaka

Herre min skapare.
Karln är tillbaka.
Herr Hasselhoff är tillbaka!

Hittade nyss en ny video med honom, den kanske är gammal men det är inget jag sett förut. Jag bara undrar om han kan ta sig själv på allvar?
Vem är det som gör hans musikvideos? För fan, det är ju risigare än allt annat. Ni som sett "Hooked on a feeling"-videon vet vad jag snackar om. Det är ris.
Och det är samma med denna, blir rädd. Hasselhoff som man växt upp med, haft som förebild, som alltid varit klok och en hyvens karl i Baywatch dödar nu sig själv gång på gång med sina låtar.

Jag är ledsen David, jag har skrattat förut men nu gömmer jag mig under en filt.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3382491587979249836&hl=en


Grattis

Grattis till Elsa som fyller år idag. Här kommer en födelsedags-dikt till henne.

Ett stort grattis till Syster-Brö,
som alltid får kall snö att smälta till tö,
som kan spela hackysack en hel kväll,
som nog inte vet hur man är elak utan alltid är snäll,
nu ska hon åka till en ny stad,
vi borde fira henne med en parad,
lycka till och grattis Syster-Brö,
du som gör all kall snö att smälta till tö.

Grattis Elsa!


En 7jävla bedrift

Igårkväll kom våran nya Roomie tillbaka efter semestern, och vilken hemkomst han gör. En bedrift som lätt platsar i rekordböckerna, en bedrift som G. Kropp skulle ha varit avis på och en bedrift som får NASA att titta långt med avundsjuka ögon.
Han har nämligen köpt sig en moped, en Honda, eller Hondis som vi kallar den. En fräsch jävla pjäs som ser råare ut än någon annan cykel jag skådat.
Hans bedrift är följande, håll i er nu; han tog sin nya Hondis och körde hela jävla vägen från Oklahoma till Stockholm, 9 timmars körning. Jag får gåshud av bara tanken. Han har alltså suttit och kört moped en hel dag, det kallar jag vilja.
Alla ni andra extremsportare som tävlar om att hoppa på ett ben till Antarktis kan slänga er i väggen och göra nåt vettigt nu. Våran Roomie har förstaplatsen nu.

Så, utan att klaga glider han in här igårkväll efter denna resa. Det enda han tyckte var trist var att hans ipoddie dog vid Tierp så efter det fick han njuta av Hondis motorvrål.

Respect Andirs.

Hondis
Skönheten.

Close-up Hondis
Detaljer.

Close-up Hondis 2
Detaljer.


Dagens låt

Idag är det Lars Bygden som får äran att representera dagens låt. Fast han får dela ären med Ane Brun eftersom det handlar om deras duett:

Lars Bygdén - This Road ( with Ane Brun)

Mysigt. Fint. Vackert.


46229-22

46229-22

46229-2146229-20

Ahhh, dom ljuva dansbanden. Är det här på riktigt? Finns dom?
*Ryser av obehag när jag tänker att jag möter bandet "Garvis" i en mörk gränd. Eller, den kan vara ljus också, det skulle inte spela någon roll, jag skulle fortfarande skrika som ett litet barn. Ser ni blicken på han till vänster i bandet? Det kallar jag "crazy-eyes". Såna ögon som bara spelar dansband för att få träffa kvinns( jag tror alla som spelar dansband säger kvinns om kvinnor), och sedan stjäla kvinnsens husdjur som han noggrannt förvandlar till hattar han har på sig när han tittar på Allsång på skansen naken.

*ryser*

Njutbart

Just nu njuter jag. Njuter av bara fan måste jag säga. Har spenderat de senaste dagarna ute på Ekerö liggandes i solen, lite bada, lite volleyboll, lite njuta så att säga.

Idag var även det en fantastisk dag. Promenerat längs vattnet i strålande solsken, tittat på Stig Lindberg utställning, bara njutit. Livet kan vara rätt bra.

En liten lista på de mest njutbara tingen just nu:

*Att på balkongen sippa på en romåcola medans Anthony and the johnsons sjunger fint i bakgrunden.

*Att ligga på stranden, bli rödbränd, lyssna på fin musik med trevligt sällskap.

*Att sitta vid kajen vid solnedgången och dingla med benen.

ja, det finns massor mer.

Men nåt som ånte är njutbart är tvättis. Börjar bli så trött på honom nu. Slängde i lite handdukar och sparkade igång det gamla skrället. Som alltid glömmer man bort att Tvättis purkar ur lite mot slutet och bestämmer sig för att vräka ur sig vatten över hela badrumsgolvet.
Men för fasiken, jag njuter ändå.


Hyss i Poppelgården

Nu har det börjat, nu måste man se sig om så fort man kliver innanför dörren i Poppelgården. Vad som helst kan hända nu, hysstiden är inne.
Det hela började med att jag kom hem från jobbet en dag, men musik i öronen och mina tankar någon helt annanstans smällde jag upp ytterdörren och klev in i vårat lilla kollektiv. Som tur var jag för snabb, och lyckades undvika den fälla som Snickar´n gillrat, nämligen ett vattenglas på dörrkanten som skulle ha ramlat ner på mitt huvud. Det föll istället bara ner på golvet utan att jag märkte det och Sickar´n blev bestört, men jag tog det ändå som en krigshandling och började förbereda en hämndaktion.

Så, på fredagkväll gick Snickar´n ut för att hämta lite cash, så då passade vi på. Vi var ett helt gäng här som gillrade upp en fin skål med vatten på dörrkanten och satte oss och väntade. Det gick helt enligt planerna och Snickar´n blev blöt.
Efter det planerades hyssen i vild takt, vi har fått suverän hjälp från Hyssmästarinnan som varit här och hjälpt oss kläcka ideér, bl a att smeta Stopochväx på Sutnop´s ölburk medans han uppsökte herrarnas. Det blev även det ett lyckat hyss.

Men det bästa kom i söndagsnatt. Snickar´n gick och lade sig eftersom hans semester var slut och på måndagen väntade nya jobb. Hyssmästarinnan kom då på det bästa hysset i mannaminnen. Vi tog tandkrämstuben och började fylla på den med räkost. Detta kunde ju bara inte misslyckas, hur många skulle se att tandkrämen var lite gulaktig klockan 7 på morgonen?
Och mycket riktigt, tidigt på måndagmorgon stormar Snickar´n in på mitt rum och gormar över vad fan vi gjort med tandkrämen. Helt enligt planerna hade han smetat ut en klick på borsten och sedan börjat gnussa sina tänder med en seg smörja som kallas räkost. Hysteriskt bra.

Det värsta är nu som sagt att ingen går säker längre. Alla som är här funderar över ett bra hyss och ingen vet vem som kommer råka ut härnäst. Så man rör sig runt Poppelgården på helspänn, med hökögonen studerandes varje vrå efter fällor. Det här är bra skit.


Tips från en mentor

Igår hände en rolig sak. Såna saker man funderar på om dom är mening att hända. Jag strosade runt på Weekday och bestämde mig för att köpa ett par jeans. När jag anländer till kassakön så ser jag ett bekant ansikte, där står nämligen en gammal lärare till mig. Den bästa läraren jag haft faktiskt, en sån man verkligen lyssnar på och tycker är klok.
Vi började prata och jag berättade om att jag hade lite problem med att bestämma mig hur jag ska göra med skola å sånt.
Då säger han nog det jag allra mest ville höra. Skit i skolan om du inte är säker. Gör det du vill först, annars kommer du ångra dig, det är nu du har chansen. Ta en sovsäck, ut och se världen. Örebro är nog roligt om du är 45 och har två barn.
Tack!

Så nu skiter jag nog i allt. Inte allt kanske, det är en sak jag måste lösa först. Men sen får det bli som det blir. Funderar på att köpa en gammal skrivmaskin och bli författare. Allt är löst nu, jag kan göra allt.


Sista dagen

Idag jobbar jag sista dagen. Sen är jag arbetslös igen, eller student. Har inte bestämt mig än, men ska göra det på tisdag. Det är min deadline för mitt funderande, annars kommer jag nog fundera till dödagar.

Jag måste kolla upp lite andra alternativ som finns, som att flytta till Oslo, stanna kvar i Sthlm, flytta till någon annan rolig ort? Det finns massor av grejer man kan sysselsätta sig med innan jag drar på mig massa skulder. *Fundera, Fundera*

Men idag känns allt ganska bra, sista dagen jag behöver dra på mig den här pajaskostymen och sitta här och vara uppstyrd. Nu har jag testat det här, och jag är ingen kontorsmänniska. Eller, kanske om jag får jobba med något roligare och jobbar med roligare människor. Och om jag hade David Brent som chef, då vore det roligt!

Men idag tänker jag bara glida. Sista dagen. Inga bekymmer. Ska fortsätta förfina mina jobbslacker-skills, se förbaskat upptagen ut medans jag dagdrömmer mig bort.
Och angående skills, så tittade vi på Napoleon Dynamite igår. Det är nog femte gången jag ser den och jag tröttnar nog aldrig.

" What are you going to do today Napoleon?"
" Whatever I feel like doing, Gosh!"

Och vi hann även med och se Plötsligt i Vinslöv en gång till igår. Har man inte sett den så är det tvång nu. Herrejävlar vad rolig den är. Fotot i den dokumentären är så underbart bra så jag ryser. Så bra så att hela filmen skulle kunna göras om till fotografier.
Sen avslutades filmkvällen med fyra avsnitt av Scrubs, som snart faktiskt är på väg att knuffa ner mitt älskade Seinfeld från första platsen på min serielista. Trodde aldrig att den dagen skulle komma, men just nu är det hårfint mellan dom två. Zach Braff är genial.





Pest eller kolera

Ännu en gång sitter jag här vid mitt jädra skrivbord med en lagom mysig baksmälla. Det var bowling igår, vilket jag enkelt vann.=)
Jag önskar jag ägde en bowlinghall, det vore skitnajs.

Sen blev det några öl på Marie Levou, ( undrar hur det stavas)?, jaja, på Mariatorget iallafall. Men som alltid blir några öl fler än vad man tänkt sig och det sen blev det kalasgoda shots.
Vi spenderade iallafall stora delar av kvällen med leken Pest eller Kolera, och fick några riktigt kluriga frågor att välja mellan. Rolig lek det där. Försöker komma på nya frågor hela tiden nu.

Sen blev det taxifärd hem med en tokig juugoslav som körde som om hans bil var nymålad. Det gick fort.


Nu är jag mest sur eftersom jag glömt min goda matlåda hemma. Blir att skippa lunch idag med, blir billigast så, så kanske jag kan sluta liiite tidigare och titta på The Road to Guantanamo. Ska bli spännande.

Usch vad tråkigt det var att skriva idag. Over and out.


Beslutsångest och dagens låt

Alla dessa val man ska göra. Blir tokig. LIgger i soffan och bara stirrar.

Fan, jag hade ju bestämt mig, jag visste ju att jag skulle börja skolan men nu har har allt vänt. Jag vet inte längre. Är det rätt utbildning, ska jag verkligen låna massa pengar till detta. Jag har ju faktiskt aldrig tänkt plugga det här förut. Gör jag det bara för att just plugga och slippa arbeta? Ska jag vänta tills jag verkligen vet?

Gah. Ska nog smaka en lite whiskey av Snickar´n.

Dagens låt är FanFanFan. Det är kanske iofs alla dagars låt, men idag är den riktigt bra. Så bra att alla ska sjunga med:

Fast jag inte sett dig på så länge  Tänker jag på dig ibland Det var nånting som fastnat på mig nåt som aldrig helt försvann Fanfanfan det skulle varit du Fanfanfan det skulle varit du  Fick jag spela om partiet  Fick jag chansen en gång till  Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv Fanfanfan det skulle varit du Fanfanfan det skulle varit du  Alla klockor, körer  Alla himlens orglar skulle varit för oss  Alla trummor och trumpeter Alla sagor, alla under  Allt på en och samma gång  Fanfanfan det skulle varit du  Fast det var så kort romans  var det nåt jag borde ha förstått Såna chanser kommer en gång bara  Aldrig att dom kommer två  Fanfanfan det skulle varit du Fanfanfan det skulle varit du

Styrdans

I lördags var det fest. Först hade Snickar´n fest hos sig, sen var det dags för öltält och styrdans. Det är här det märkliga börjar, har ni någon gång försökt befinna er på ett dansgolv där medelåldersmänniskor dansar styrdans? Det kan nog vara bland dom farligaste platserna i Sverige.
Det finns ingen lag där, utan bara instinkten att försökta överleva.

Jag kan förstå att man vill dansa, ta ut svängarna och att man då ibland dansar in i varandra. Men här är det något helt annat som händer, det är ren och skär Killer Instinct. Jag och min kamrat försökte ta en titt på detta fenomen, eftesom vi har varit med förr vet vi att det brukar gå hett till när det är dans, men det går inte ens att försöka stå i ett hörn och bara titta. Rätt som det är dyker ett par upp med mord i blicken, och det dröjer inte många sekunder innan dom dansat sig fram till vårat hörn och med raka, spända armar går till attack. Det bästa man kan göra är att blunda och hoppas dom är lite barmhärtiga, springa är lönlöst eftersom dom dansar otroligt snabbt och snart hack i häl på en.

Alltså, man får räkna med många blåmärken när det är styrdans, även om man inte själv deltar utan bara kanske vill stå på sidan om och snicksnacka lite. Det är som styrdans-människorna faller in i trans när band med namn som "Goozpojkarna", Larzz Bästisar" och Götez Kameler spelar. Med stirriga blickar och saliv stänkandes ur deras munnar likt rabieshundar letar dom offer för att smälla in i ordentligt och kanske visa att:
-Här jävlar dansar vi styrdans.