Internetlös

Ja, jag hinner inte blogga något nu. Eftersom det inte finns något internet indraget till vår lägenhet kan jag inte skriva så mycket inlägg nu för tiden.

Men små uppdateringar som hänt:

Jobbet är slutat. I fredags lärde jag upp Röris som nu blivit vaktis, eftersom jag inte är vaktis längre. (Hoppas du hänger med i svängarna Elsa). Han har nu alltså tagit över mitt gamla jobb och jag håller tummarna att han inte kommer rasera allt fint jag byggt upp som vaktis på det gamla kneget. Men jag litar på honom.

Inflyttningsfest i Trollis.
I lördags var det välkommen-till-oss-fest ute i Trollis, eftersom Mr R köpt hus!! där. Galet. Vuxenfest tänkte jag och köpte en skitful blåbärspaj-form i inflyttningspresent, vilket inte uppskattades så fruktansvärt mycket tror jag.
Men kvällen gled på bra, Mr R hade ställt upp en flaska svart absinth på spritbordet, vilket jag inte var långsam på att upptäcka.
Framåt småtimmarna började som vanligt kriget. Kriget mellan de blå och oss ( eller, det var bara jag) röda. Diskussionerna började ganska sansat, men övergick snart i fula ord, pajkastning och allämnt höga röster. Precis som det ska vara. Jag fick ta emot mycket skit eftersom jag var ensam mot 5 stycken galna blåbär som till synes har kastat bort alla tankar på mänskligt värde.

Skolstart.
Ja, nu har jag börjat studera. Jäkligt längesen om man tänker efter, för jag kan inte riktigt räkna 3 år på Konstskolan som samma sak. Nu är det föreläsningar och filmvisningar om dagarna och jag tror jag trivs som fisken i vattnet. Känns hur kul som helst att veta att jag nästa dag kommer lära mig något nytt, få lite mer vidgade ögon och öka på mitt förstånd lite.
Ja, jag tror det kommer bli toppen. Det drog igång direkt med att skriva en analys på en fransk liten kortfilm tills på fredag. Jag kom på mig själv trippande hem, satte igång datadonet direkt och började skriva. Var så peppad. Bra.

Ja, svårt att spara ihop massa saker att skriva om så ibland. Nu är snart tiden ute på den här hyrdatorn oxå, så jag ska hem och äta vårrullar, sen blir det folköl och om vi orkar Landet.

Men så fort internet flyttat hem till oss ska jag skriva lite mer här, även jobba på min majspäjs-sida, tjat-Elsa. =)

Long Time, No Blogg

Nu var det ett tag sedan jag skrev någonting här, har haft fullt upp med annat. Den senaste veckan har rasslat iväg med turbofart och nu sitter jag här, det är torsdag och endast två arbetsdagar kvar. Njutning.

I tisdags var det inskrivning på skolan, sedan iväg för att inhandla den första litteraturen. Jag hoppade som ett litet skolbarn från bokhandeln och hem, lycklig och förväntansfull. Började genast läsa och mina lyckokänslor ökade, det kändes intressant från start och jag kan inte vänta tills på måndag.

Så, vad mer har hänt? Jo, mina käraste vänner sitter nu i Costa Rica och smakar på det ljuva livet de små bastarderna. Kommer bli en saknad utan dem, men jag väntar mig iallafall många presenter när de kommer tillbaka.
Min reseplanering gäller just nu en tripp till Ullared. Ja, ni läste rätt. Detta har varit en dröm för mig länge och nu verkar det som jag funnit en respartner, så nu är planeringen i full gång. Ska man ta någon slags shoppingbuss och uppleva hela känslan med en laddad pensionärsbuss full med handlingskraftiga tanter, eller ska man själv ta sig ner via tåg, för att sedan försöka insupa så mycket som möjligt av kultvaruhuset i Ullared. Mycket spännande!

Långfredag

Klockan är 15:40 och jag somnar gång på gång här vid mitt skrivbord. Mina ögon skriker av ilska efter sömn och kroppen lyder inte lika snabbt som vanligt utan tar god tid på sig innan den förflyttar sig. Jag spyr över visitkortstillverkning och blåser på klockan för att minuterna ska försvinna lite snabbare.

Det är fredag, vi har klarat hela vägen upp för trappan och står nu öga mot öga med porten till härligheten, ledigeheten, helgen. Det är mycket som firas i helgen och på lördag är det avskedskalas för Wally och Steffo som tar sina ryggsäckar och beger sig till Costa Rica. Jag tycker lite synd om dem, tror det kommer bli tråkigt att luffa runt i solen, surfa och bara göra det man vill om dagarna. Nä, det är sannerligen inget liv för mig det, då trivs jag så mycket bättre att veta att man ska jobba mellan 8-17 varje dag. Att alla dagar är precis som den föregående så att allt flyter ihop till en jävla sörja som man verkligen får svårt att ta sig ur. Man stressar iväg dagarna, vill att de ska försvinna så fort som möjligt så man får gå hem för kvällen, en dag närmare helgen. Men varje dag vi önskar försvann kommer aldrig mer tillbaka, är det verkligen så här det ska vara? Nej.

Nä, nu är det dags att se vad überkostymerna hittat på för tok idag då. Kanske har de lyckats sorterat sina kuvert på rätt sätt, eller så är det som vanligt att allt är kastat i en hög. Kanske har de idag förstått hur patetiska de är.


Ikväll är det dags

46229-103

Ikväll så drar det igång igen, en ny härlig säsong med Antikrundan. Först ut är Ronneby och det har redan kommit till kännedom att ett föremål blir värderat till en miljon redan i startprogrammet.

Det kommer bli fantastiskt att se Knut igen, även om jag är lite sur på honom eftersom han inte hörde av sig när vi höll på med naziring-mysteriet. Men, som jag vet kommer jag smälta när han med inlevelse kastar sig mot ett gammalt skåp och börjar fråga det hur det mår. Knut is the shit!

Så ikväll laddas det upp med popcorn och follisar, för nu jäklar kollar vi på
Antikrundan!


Svårt med kuvert, Sagan Fortsätter

Som jag beskrev häromdagen i mitt lagom bittra inlägg så verkar det som det inte har plogats ända fram hos de små überkostymerna på en våning här. De klarar inte alls av kuvertproblemet utan löser det på sitt eget sätt, nämligen att kasta allt i en hög. Detta skapar ju ännu mera jobb för mig och det är ett problem, för jag ogillar jobb.
Så, som jag sa så skulle vi förenkla för alla genom att lätt låta dem sortera stora och små kuvert själva. Lätt som en plätt, men det gick ju helt åt skogen. Jag hade en liten förhoppning att det bara var en inlärningsperiod, att de måste öva lite eller kanske bara ha en liten kurs i om hur man skiljer på stort och litet kuvert, men dra åt skogen om vi inte fick klagomål igår!

Det var någon pjatt som var ansvarig för überkostymerna som kom delade ut nya ordrar till oss. Instruktionerna vi satt upp skulle genast tas bort och systemet skulle göras om. Det hade tydligen blivit på tok för svårt för überkostymerna att posta sina brev nu, på allvar alltså. Jag blir nästan svimfärdig.


Så nu är det ett nytt försök som ska göras, nu ska de få lägga sina kuvert i två lådor, en för A-post och en för B-post. Storlek spelar ingen roll, utan det får lilla jag ta hand om sen. Så det löstes ju på bästa tänkbara sätt det här, überkostymerna får det så enkelt som de nästan bara kan för att posta sina kuvert och jag åkte på så mycket jobb som möjligt för att sortera skiten.


Men de ska inte få vinna. Aldrig en chans.


Grötkropp

Känns som hela kroppen är full av gröt, den är svår och jobbig att styra och använda idag. Som en skål med gröt alltså.
Jag tränar även idag på att se upptagen ut vid mitt skrivbord, fast jag egentligen inte gör ett skit. Just nu tipsade Aftonbladet mig om att jag kan se om jag har släktingar i staterna, rika såklart, annars är de inget att ha. Så nu ska jag ägna mig en stund åt findmypast.com och se om min släkt finns med.

Annars är det som sagt en sjukligt seg dag, klockan tickar sakta, jobbet är tråkigt. Som tur är blir det öl efter jobbet, så det är mitt enda mål idag. Annars får jag tänka att detta är näst sista onsdagen jag kommer jobba. Då känns det lite bättre.

Och tydligen ska Smashing Pumpkins återförenas och ut på turne igen. Skvallret säger att de ska spela på stora festivaler i Europa i sommar. Roskilde. Kom igen. Det vore förträffligt.

Helvete, en och halv timme kvar nu. Då gör man så här:

Lektion i lökning
Suckar högt och kliar sig i huvudet. Lutar sig fram mot datorn som om det står något på den som man inte riktigt förstår. Ha gärna en hög med papper på skrivbordet som du kan bläddra, gärna flera gånger som om du inte hittar det papper du ska ha.
Ta en klunk vatten och luta dig tillbaka.
Använd gärna post-it lappar, sätt dig och skriv massa skit på dem, eller rita bilder och skriv dikter, men så att det ser ut som om du skriver saker du ska minnas.
Sen det kanske viktigaste, ha alltid en jobbrelaterad grej på datorn uppe. Det kan vara en excelgrej, jag brukar även använda mig utav mailen, som om jag komponerar ett bra mail till någon kollega. Sen är det bara att surfa runt som du vill, men övning ger färdighet. Ibörjan blir du säkert påkommen med att läsa kändisskvaller på arbetstid, men snart kommer du öva upp dina färdigheter så du känner om någon i chefsposition är på ingång och då snabbt kan klicka upp din jobbrelaterade sida.

Så funkar det.
*Suckar högt och lutar mig fram mot datorn*

Svårt med kuvert

Ibland undrar man hur det fungerar. Om du själv ska lägga ner kuvert i en blå låda och du kommer fram till lådan där det står;
"Små kuvert" vid en blå låda och "Stora kuvert" vid en annan blå låda. Det finns nu alltså två blåa lådor du får välja mellan beroende på vilken storlek det är på kuvertet du ska skicka. Ok, alla hänger med? I din hand har du ett stort kuvert, vilken låda väljer du? Den för små kuvert eller den för stora kuvert?

För oss som tycker detta är en väldigt enkel sak verkar ju detta som världens dummaste grej att fråga. Men här på mitt jobb finns det en våning där många, jag skulle kunna säga mertalet, är födda med en diamantprydd silverslev i sina överklasskäftar. På den våningen räknas backslick som den enda tänkbara frisyr man kan ha och här går 20-åringar kostymklädda trots att de jobbar som simpla telefonhoror.
Folket på denna våning skriker verkligen överklassbrats så det ekar över hela mitt flintskalliga huvud och jag kan verkligen inte ta dem på allvar. Inte när man sitter som en typ av teleförsäljare men klär sig som direktören för Swedbank.
Men tillbaka till frågan!

Det här är vad som hänt. Vi ställde upp två blåa lådor på bratsvåningen, så att man då skulle lägga små kuvert i den ena och stora i den andra. Vi skrev ut skyltar och fäste framför lådorna så det klart och tydligt står instruktioner om man är svagbegåvad.
Funkar det?
Nej.

När man kommer och ska hämta posten ligger den som ett berg över lådorna, ingen verkar ha förstått vad som menas med detta. Detta experiment med lådorna gjorde mitt förakt för den vidriga våningen att öka ännu mera. Jag menar herregud, jag är en simpel vaktmästare som förstår detta på en gång. Men dom små 20-åriga kostymerna verkar inte förstår någonting.
Jag antar att de på morgonen börjar grina när de blandar o´boy i filmjölken. Jävla idioter.

Min kompis

Jag har en vän här på mitt arbete. Han jobbar i kafeterian här på mitt jobb, har utländskt ursprung och pratar lite halvknackig svenska.
Det hela började för några veckor sedan, eftersom jag går på lunch ganska sent är det nästan alltid han som står i kassan då.
-Tjenna kompis min, allt bra? var de första frågorna jag fick. Samtalen blev lite längre för varje dag som gick. Vi pratade om att det är jobbigt med att gå upp tidigt på morgonen, om det tråkiga vädret och om det dumma med att vara anställd som konsult och inte ha samma rättigheter.

Han började komma förbi där jag stod på morgonen och ropa;
"Hej kompis!"
Jag hejade tillbaka och fortsatte mitt arbete. Men sen en dag kom det slutgiltiga beviset på att han var en otroligt god människa.
Jag kom fram till kassan som vanligt på lunchen, betalade för min frukt då han gör det. Vid kassapparaten ligger en halväten KitKat, chokladen ni vet, som är redan är delad i två delar, två chokladpinnar skulle man kunna säga.

Jag betalade mina frukter, skulle precis gå och sätta mig då han säger;

-Hej kompis, vill du ha? och sträcker ut halva KitKaten mot mig. En varm känsla spred sig i kroppen och jag kunde ju inte göra annat än ta emot den. Det var en fin gåva och en kamratlig handling som hette duga.


Igår kom nästa. Jag betalade min frukt, då han visar upp en bild på sin ettårige son.

-Titta, min son, säger han stolt. Jag tar hans mobil och tittar på kortet.

-Ahh, Uhm, fin, svarar jag utan att ha en aning om vad man ska säga i ett sånt läge. Det blev nästan ett jobbigt läge, även om jag inombords log eftersom han verkar så god.

Så, snart ska jag gå ocj handla frukt och se vad min kamrat i kassan säger idag.


Klart

Jahopp, då var det klart då. Ringde precis till Bossen och meddelade att jag kommer att försvinna. Detta gick, precis som förra gången på tok för lätt. Jag vill bli bemött med skrik, ilska, besvikelse, gråt och svordomar. Men icke, allt jag fick var " nej, men gud va tråkigt".

Så nu är det två veckors arbete till, sen slut! Känner att jag skrev precis så här i somras när jag sa upp mig från mitt dåvarande arbete, med samma anledning. Då ångrade jag mig några dagar innan skolan började, men nu blir det inget ånger. Nu jäklar. Nu jäklar ska det ses på film.

Dags igen

Måndag igen. Helgerna rusar på i ett läskigt tempo och man vaknar upp på måndagmorgon, yr och förvirrad och släpar sig ut genom ytterdörren.
Helgen har varit bra, med två biobesök och en karatefylla.

Det var Prestige och Babel som beskådades på biograf och det var mycket fina filmer, men Babel tilltalade mig mest och är verligen en film som berör. Prestige var mer underhållning, fast även den bra. Röris föll pladask för Prestige som var den bästa film han sett på mycket länge.

Igår söndag hade jag en av de slappaste dagarna på länge. Vaknade vid lunchtid, slog på den magiska Tv-apparaten och upptäcker till min lycka att Pippi På Rymmen precis börjat! Bara att ligga kvar under täcket och avnjuta lite Pippi. Efter det spelade jag Super Metroid på Super Nintendo i några timmar och vips var klockan 17.00. Mycket bra. Då klev jag upp ur sängen, duschade, åkte ner på staden och drack två öl innan biografbesök. Som sagt, en mycket bra dag.

Men idag är det dags igen. Dags att ta ett djupt andetag, ringa chefen och säga upp mig. Japp. Nu ska det slutas igen. Det känns helt underbart!

Det är nämligen skola som är på tapeten och den börjar runt den 20:e januari så därför måste en uppsägning äga rum idag, så jag hinner sluta innan skolväskan ska snöras runt axlarna. Helvete vad kul. Återkommer med rapport om uppsägningen under dagen.

Men tänk att...

Vad är det för jävla idioti att bli utloggad automatiskt härifrån bloggen. Här satt jag och skrev ett långt inlägg, samt fyllde i Elsas lååånga 2006-lista. Och precis när jag är klar och ska publicera, då står det att jag är utloggad så allt mitt skriverie försvinner. Är det inte för tokigt. Nu blev jag sur.

Nya uppdrag för Fuglesang

Sitter här och drömmer mig bort på jobbet. Kom på att jag inte läst något om vår Cribba Fuglesang på den senaste tiden. Hur mår han egentligen? Fixade han omställningen från rymden till jorden eller mår han dåligt och har yrsel? Vet inte riktigt hur man mår efter en rymdresa, man kanske blir ruskigt trött eller får ont i musklerna, ungefär som växtvärk. Eller så är han bara på semester på Kanarieöarna.

Men vad ska han göra sen då? Efter att han har vilat ut efter rymdtrippen så borde väl Cribba ha span på nya projekt och utmaningar. Eller kommer han bara dricka paraplydrinkar tills nästa gång han tar raketen mot himlen?

Nä, jag kommer här med några förslag som han kan fundera över.

* Cribbas Hundpensionat
Här får hundar vars hussar och mattar åker iväg på längre semestrar stanna hos Cribba, där de blir behandlade som vilka av Cribbas vänner som helst. Här har han även byggt en hundkoja i skala 1:100 av Discovery där de små byrackorna får springa runt och låtsas att de är tyngdlösa.

* Cribbas RymdRestaurang
Är du sugen på en rymdmeny? Kanske några fina vändstekta rymdkotletter tillsammans med några glas månvatten? Då är Cribbas R´n R något för dig! Bli serverad av rymdonauter som servera maten i en väldigt avslappnad miljö.

* Cribbas Vuxenfilm
Skulle Cribba vara riktigt pengastinn och bara se med gröna ögon är det helt klart vuxenfilmsbranschen han ska slå sig på. Med ett artist namn i stil med "Chrill The SpaceDick" och med titlar som "I tyngdlöst tillSTÅND med Cribba" ser jag inga gränser på succén.



Omfattande strömavbrott

Det är meddelandet man verkligen vill höra när man traskar in på tunnelbanestationen som en zombie på morgonen.
"Tyvärr är det omfattande strömavbrott på tunnelbanan söder om stan och ersättningsbussar åker ibland, men är apfulla med folk som armbågas, svettas och luktar gammalt. Ni kan ju stå och vänta på perrongen tills strömmen är tillbaka, men det vetefan när den är det så det kan ju dröja. Vilken osis att ni inte visste om detta och istället för att springa runt här som fån, kunde ni ligga kvar i sängen en timme eftersom hur det än blir så kommer ni försent. "

Alltså blev det en massa meckande för att ta sig till jobbet imorse, men tillslut kom jag hit. Men det är fan ingen humor att vara zombietrött, så att man bara vill kasta väckarklockan åt helvete när den börjar skrika på morgonen och sedan bli utsatt för såna här dumheter.

Men något som var positivt var att när jag vaknade imorse fanns det två väntande sms på min mobil. På det första stod det att om jag sov så missade jag Hotet från underjorden 4, som sändes vid halv 3 tiden på Tv4.
Det andra var mer märkligt, samt från en annan person, och där stod följande:

" Satan hör din bön. Du skall i evig tid brinna hos Honom."

Det piggade upp och gjorde min frukoststund mycket trevligare.


Helt nya bilder för i år

Ska väl visa upp några nyårsbilder här, håll till godo. Det kommer fler på Bord10 snart antar jag.


Jag i min nyårsmundering.


Två läskigt stilrena män.


Eld, cigarrer och rökdon.


Röris önskar alla ett fint nytt år.


Två utomjordingar från planeten "Hunk".


Så, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder även fast kameran lyckades avfyra sig runt 200 gånger på nyårskvällen.


TvåTusenSju

Dra mig baklänges på en liten vagn, så var det 2007. Iofs är det ju bara siffror som ändras men ta mig fan om man inte blir lite stressad ändå, det brakar ju på i en ganska rejäl takt nu.

Julen var fin och lugn, har lekt med mina kamrater, druckit öl, glögg, ätit massa skit medans "Du är vad du äter" rullat på Tv:n i bakgrunden. Allt som allt har det varit sjukt fint att vara julledig och jag känner mig nu inte alls redo för att sitta här på jobbet som jag gör. Helt jävla värdelöst skulle man kunna säga.

Nyår blev även det en väldigt trevlig tillställning, där man blev bjuden på fördrink medans massa kort från årets fester visade på en vägg. Efter det serverades det mat och det bjöds på sånger medans öl, vin och starkare saker förtärdes.
Sedan väntade vi med spänning in det nya året, som firades in med raketer, bubbel och förväntansfulla rop och kramar.

Hade tänkt skriva några monsterinlägg här idag, eftersom det var aslängesen jag skrev nåt, men suget att skriva infinner sig icke idag. Kan bero på ångesten över att jobba igen, för idag känns det verkligen inte roligt. Nej hua hua, håller verkligen tummarna för skola nu.