Styrdans

I lördags var det fest. Först hade Snickar´n fest hos sig, sen var det dags för öltält och styrdans. Det är här det märkliga börjar, har ni någon gång försökt befinna er på ett dansgolv där medelåldersmänniskor dansar styrdans? Det kan nog vara bland dom farligaste platserna i Sverige.
Det finns ingen lag där, utan bara instinkten att försökta överleva.

Jag kan förstå att man vill dansa, ta ut svängarna och att man då ibland dansar in i varandra. Men här är det något helt annat som händer, det är ren och skär Killer Instinct. Jag och min kamrat försökte ta en titt på detta fenomen, eftesom vi har varit med förr vet vi att det brukar gå hett till när det är dans, men det går inte ens att försöka stå i ett hörn och bara titta. Rätt som det är dyker ett par upp med mord i blicken, och det dröjer inte många sekunder innan dom dansat sig fram till vårat hörn och med raka, spända armar går till attack. Det bästa man kan göra är att blunda och hoppas dom är lite barmhärtiga, springa är lönlöst eftersom dom dansar otroligt snabbt och snart hack i häl på en.

Alltså, man får räkna med många blåmärken när det är styrdans, även om man inte själv deltar utan bara kanske vill stå på sidan om och snicksnacka lite. Det är som styrdans-människorna faller in i trans när band med namn som "Goozpojkarna", Larzz Bästisar" och Götez Kameler spelar. Med stirriga blickar och saliv stänkandes ur deras munnar likt rabieshundar letar dom offer för att smälla in i ordentligt och kanske visa att:
-Här jävlar dansar vi styrdans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback