Köksradio Vs. Klockradio

Det verkar som mitt förra inlägg busade till det i hjärnkontoret på Herr AKA, som jättegärna vill veta skillnade mellan en klockradio och en köksradio.
Jag förstår hans bekymmer till viss del, eftersom det ibland kan vara väldigt svårt att skilja på dessa två radiotyper. Men att säga att man direkt inte vet skillnaden är för mig obegripligt.


Den klassiska klockradio.
Så här vet alla att en klockradio ser ut. Dess design är ofta en enkel liten låda med stor display för dess digitala klocka, därav dess namn, klockradio.
På Wikipedia omskrivs klockradion på följande sätt;
"Klockradio är en typ av radio med inbyggd väckarklocka. Klockradion kan ställas in så den kan väcka med antingen radio eller med en väckningssignal. Oftast brukar en klockradio ha ett digitalur men de finns även med analoga klockor."


En modern köksradio.
Här är allt större. Köksradion breder ofta ut sig lite mera än en klockradio, dvs den har större kroppshydda och även därför mer kräm i ljudsystemet. Ställer man sin lilla klockradio i köket resulterar detta ofta i ett väldigt fjantigt utseende.
Nej, i köket där stekpannan fräser och mikrovågsugnen dundrar fram behöves mer i volym och bas, vilket bidragit till köksradions "look".
Den är helt sonika större, mer som en riktig bergsprängare och behöver ej heller ha klockdisplay, något som utmärker klockradion på ett distinkt vis.

Så, som slutsats kan man säga att klockradion är lite mindre och alltid utrustad med en klocka, medan köksradion är större, har mer kräm i ljudsystemet och behöver ej ha klocka.

/Hank

Kommentarer
Postat av: Anders

men men...äh fuck. Du nu har jag Metallicaplåtar före alla andra!!! Det är inte dumt att vara klubbmedlem! Gillart

Postat av: ellen

haha gillart

2008-10-16 @ 22:20:23
URL: http://colormehappy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback