Semester

Javisst blev det en semester i fredags.
Vi samlade ihop oss vid vikingterminalen runt 17-tiden för att styra upp bijetter och liknande, vilket inte alls visade sig problemfritt.
BigBrotherSebbe började direkt skrika att han tappat sin plånbok i taxin, vilket ledde till en bunt samtal för att försöka jaga rätt på den, men tyvärr visade det sig att plånkan var helt försvunnen. Han fick gå ombord ändå, eftersom han såg mogen ut. ( Han hittade sen plånboken i sin väska, men hade då hunnit spärra korten.)

Jag hade bestämt att rese i judeklass, vilket innebar att jag packat min lilla väska med nyponsoppa, bröd och en tub kaviar, så jag skulle slippa lägga ut massa pengar på mat ombord. Jag tyckte det var en helt strålande idé och skuttade glatt mot båten då vi blir invisade till tullning.
Jag skrattade lite, funderade hur de väljer ut vilka som får tulla osv. då det händer. Den finska, bistra tullgubben rotar med sina ådriga händer i min matpåse. Plockar upp brödet, skakar på huvudet, fortsätter med soppan, ser på mig och skakar på sitt feta huvud en gång till.
-Det här får ej tas ombord, det finns restauranger på båten, säger han och spänner ögonen i mig.
Jag trodde fan inte mina öron, jag blev tullad på min matsäck och kunde inte göra något åt saken. Kände att det inte var värt att rycka soppan och springa mot båten, utan jag suckade och kastade min kära mat i soporna.
Slokandes med huvudet och lite skamsen gick jag ombord.



Det är svårt med ord att beskriva allt som hände under våra 23 timmar på internationellt vatten.
Det kanske kommer komma upp små minnen som jag kan skriva mer om sen. Som om att vi träffade Linköpings svar på Christer Petterson, som skar sina offer i skinkan och lät dem sen springa sig själva till döds.
Eller att jag fick en brutal knytnäve på hakan, så jag somnade in en kort stund och vaknade av att någon klappade mig på huvudet, medan jag låg och åmade mig med näsblod.
Allting har sin egna lilla historia.

/Hank

Kommentarer
Postat av: Linn

Men vad har ni nu varit med om grabbar? T-t-t

Postat av: ellen

Men Henke vem slog da? och varför kallas du juden? och vad är det där för karlar ni umgås med som jag inte känner?

2008-03-03 @ 18:50:57
URL: http://ellio.blogg.se
Postat av: Anders

Hur mår käften?

2008-03-03 @ 19:49:57
Postat av: Syrran

Lilla B är glad att du är i land....

2008-03-03 @ 20:12:32
Postat av: Hank

Käften mår tipptopp nu. Jag är gjord av stål.
Ellen: det var nån tjomme som inte gillade pytt i panna som knockade mig. Mycket märkligt..=) Å sen är det inte jag som kallas Juden, utan det är den vackra karln som ligger i nätet på bilden. Nu även kallad "Sänket".

2008-03-04 @ 01:02:29
URL: http://hanky.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback