Sitthoppens tid är inne

Nu är den här. Den underbara tiden då is och frost fyller vår asfalt med ett lager halka halare än 100 bananskal. Nu kan man roa sig med att spana efter det berömda "sitthoppet" som ofta dyker upp vid den här tidpunkten.
Jag anar att alla vet hur detta sitthopp ser ut. Man låter sina sulor lämna marken och färdas i snabb fart framåt/uppåt vilket gör att man trotsar gravitationen för en snabb sekund och beger sig till fåglarnas underbara land. När man är mitt i ett sitthopp står allt runt omkring en stilla, allt blir tyst, bara vinden som lugnt viner högt däruppe. Man rätar ut sina ben, sätter sig bekvämare än i farmors gungstol där i luften och inväntar landning.
Ofta sker detta fenomen på tätbefolkade trottoarer, trappor eller andra platser där folksamlingar finns.
När man landat och spräckt svanskotan på 4 ställen försöker man ofta resa sig så fort som möjligt, skratta till till lite även fast man tappat andan och se helt oberörd ut.
-Oj, hur gick det?, kanske en äldre herre frågor vänligt.
-Äsch, ingen fara, det var meningen, svarar man ofta då som ett försök att sopa bort pinsamheten.

Mmm, vad jag längtar efter säsongens första storartade sitthopp.

Kommentarer
Postat av: ellen

Jamen jag blir ganska faschinerad varje gång isen lägger sig för man börjar utöva nån jävla automatisk isgång. Och man behöver inte liksom säga till kroppen att den ska vidta åtgärder för halt underlag, den bara gör det av sig själv. Fast när det kommer utbytesstudenter från Sydafrika och dylikt så har dom inte den inbyggda isgången i kroppen. Så dom druttar direkt.

Postat av: Linn

hahahahhahaa "det var meningen"

2007-11-19 @ 16:43:18
URL: http://linnhelene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback