Clowner och Filosofer

Söndag. Det brukar man inte gilla, utan oftast sitta med tom blick och stirra in i en vägg. Men igår var det en otrolig söndag. Stefan var ju här på besök och snäll som han är fick jag ansiktskritor av honom i present.
Så på söndagen passade vi på och blev clowner, å självklart måste man ha varsitt clown-namn.

46229-60
Krasse Krokodiltår.

46229-62
Steffo Stångkorv.

46229-63
Tobbe Träsktroll.

Efter att sminkningen var klar så begav vi oss ut i vida världen som clowner. Eller i allafall runt i Dalen. Det var då det hände, efter att vi traskat runt lite så får Steffo Stångkorv syn på vad han kallar "en märklig man", som rör sig konstigt borta vid en häck. VI andra lägger inte så mycket notis om mannen utan fortsätter trava vidare. Då, utan varning kommer mannen springandes bakom oss med en blomma i högsta hugg!
-Vem är brudgummen, frågar han ivrigt.
Vi får försöka förklara för honom att det inte finns någon som ska gifta sig, utan att vi bara är clowner ändå idag. Han förstår tror vi men ger iallafall den fina blomman, som var en japansk lykta, till Steffo Stångkorv som stoppar den i kavajfickan.
Sen bär det av. Sen bär det av. Ord kan knappast beskriva vad som hände sen. "Den märklig mannen" sätter då igång att prata. Det visar sig att han är ordförande i Enskede Filosofiska Förening, Med Blotta Tanken. Han var tyvärr enda medlemmen, men dom brukat träffas på en kulle i parken och titta på stjärnorna. Dom?
Det var sannerligen en märklig man, han berättade allt för oss. Om Apollon, om draken som blev mördad och nu finns i himlen som dess mittpunkt. Om kaos, om hur han såg en maskros utan blad nedanför Akropolis, om att allt går att förstå bara genom att förstå språket. Han berättade om hur han träffat Platon, om grekiska mytologin.
Vi kan säga så här, efter att lyssnat på honom i 30 minuter kanske var vi helt fullproppad med filosofiska tankar. Vi började tillslut skruva på oss och försökte ta oss därifrån men mannen bara fortsatte. Vi började säga tackåadjö till honom och bröjade gå, men han fortsatte prata och gå med oss. Han levde sig in, skrek och tjoade, salivet stänkte när han pratade om när dom grekiska gudarna födde 13 barn.

Som sagt, det inte att berätta detta med ord så det låter bra. Det var iallafall en helt magisk upplevelse och vi gick alla glädjefyllda därifrån. Så tack du märkliga man som var både filosof och botaniker. Tack för att du gjorde våran söndag till en upplevelse.

Vi fortsatte att vara lite clown efteråt, men vi kunde liksom inte tänka på något annat än universum, hur alla ord är uppbyggda och andra spännande saker.


Kommentarer
Postat av: Anonym

aaah, vilken rolig man! :) ibland måste man klä ut sig till clown och gå ut på stadens gator för att finna meningen med livet.

2006-10-10 @ 21:48:24
Postat av: ellen

ibland försvinner namner och http adressen fast man har fyllt i den. konstiga jävla blogg.se

Postat av: Anonym

ja men jag älskar ju listor. klart de blir öl på fredag!

2006-10-10 @ 22:11:53
Postat av: rappi

Galet coola clowner !!! :D

2006-10-13 @ 17:25:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback