Arbetsförmedlingen

Så, då har jag varit på basinformation för arbetslösa på arbetsförmedlingen. Jävligt informativt och nyttigt.
Där runt ett bord satt ca 30 stycken arbetslösa och misslyckade människor, jo så är det, man är misslyckad om man inte arbetar. Folk tycker oftast man är konstig och lat när man inte jobbar. Det ska arbetas och man ska fan inte tycka det är kul. Ett jobb ska vara tråkigt så man uppskattar sin lediga tid. Men vilken ledig tid? Semester fyra veckor om året då man kan göra vad man vill? Idioti....

Vi människor traskar vidare mot ett kallare och värre samhällle dag för dag, vi bevakas mer och mer, ingen ska få vara anonym. På TV rullar reklam om hur jävla underbart det är att använda sitt Visa kort, vi ska tjäna pengar, konsumera mera hela tiden.
Politikerna tjatar om mera jobb, alla ska arbeta, här finns det plusjobb, tänk inget, gå till jobbet, gå och handla, hem och sov, iväg till jobbet igen, spara pensionspengar, iväg och handla igen. Låt dom små människorna aldrig tänka fritt, det kan bli farligt. Vi kuvas och piskas att inte vara olydiga, gör som alla säger, stick inte ut, bli en del av samhället gosse!


Kvinnan som höll i mötet på arbetsförmedlingen gjorde klart för oss misslyckade att det är fult att inte jobba. Man mår dåligt då, blir osocial och ensam. Det är ju det här samhället som gör oss osociala och ensamma, inte för att vi inte arbetar.
Lägg ner arbetsförmedlingen, ge oss en medborgarlön och låt oss visa att vi klarar det. Låt oss människor göra det vi ska göra, nämligen leva.
Annars kommer snart Såpbubble Armén visa sig!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Man ska jobba! Länge leve kapitalismen! Ciao!

2006-01-18 @ 15:01:28
Postat av: Anonym

Word Henke. Tänk om vi kunde leva som Buddha allihop. Bara vara. Det SKULLE funka om inte alla var sånna nötter.

2006-01-19 @ 22:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback